söndag 3 april 2011

Brandmän höjer ett varningens finger


Brandmän höjer ett varningens finger - hd.se är en artikel om delade känslor inför fri inryckning och totallarm. Thomas Andersson och Daniel Karlsson tycker att det hela handlar om "falsk säkerhet". – Det positiva är att det kan rädda liv när det fungerar, men det är en falsk säkerhet både för kommuninvånarna och för politikerna som kanske tror att allt är bra nu. Det är precis det som är största risken.
Det finns en skillnad mellan chansen och risken att något ska inträffa. Chans är möjlighet till lyckat resultat medan risk är – ja, möjlighet att det går rent åt pipan, kanske, och det jag egentligen menar, är att man inte vet. Före. Däremot vet man att det är oerhört svårt att bygga upp en bantat deltidsorganisation igen. Dels av rekryteringsskäl men även av förtroendeskäl och av "lättja". De som tidigare jobbade har hunnit komma underfund med att det går att leva utan detta och de ekonomiska fördelarna lockar knappast heller. Sitta fast med dålig lön och uppskattning, varför då?

Här sitter det inte fast däremot: En riktigt skön superstark krutgubbe, brandmannen och isracingens nestor Per-Olof ”Posa” Serenius, 63, tog sitt 21:a SM-guld på lördagen. – ”Tankarna har funnits hos Peter Koij sen olyckan. Kanske var det meningen att jag skulle vinna för att SM-guldet skulle gå till Peters och min klubb, SMK Gävle”, säger en dämpad svensk mästare. Kamraten Peter Koij omkom tragiskt vid de internationelle tävlingarna i Västerås i onsdag. Samma bana som SM-finalen kördes på i går. Tänk er in i situationen.. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar