måndag 7 februari 2011

On tour..


Det finns många betydelser av ordet agnosticism. :-)
Oftast menar man att man inte är säker på om det finns, tex. en gud eller inte, eller att man inte har tagit ställning. (Man vet för lite för att säkert kunna uttala sig.) En person som håller mycket hårt på en viss ideologi och inte accepterar någon kompromiss kan kallas för ortodox.
Sätter man ihop orden, ortodox och agnosticism, kan man få en lustig personlighet som jag ibland möter. Man har inte tagit ställning av olika anledningar, oftast av ideologiska, eller av kompetensskäl, men vet att det man representerar har rätt.
I sten. Oavsett.

Hur förhandlar man mot en sådan för här handlar det inte om ordet med. Gårdagens förhandlingar, fel, jag menar 60-talets förhandlingar var barrikader, skyttegravar och ställningskrig som handlade om att vinna eller försvinna. ”All-in” och hellre förlora allt än att vinna lite.
Dagens förhandlingar, dvs de lyckade förhandlingarna, handlar om att hitta ett mellanläge där man känner att man fick en del och även om man kanske har en del kvar, har man fortfarande den dialogen och relationen att det är en början på något mer. En ömsesidig respekt och ett bra fortsatt samarbetsklimat. Lite ge och ta, förenklat. Jo då, det finns mycket vetenskapliga rapporter och forskning som visar att det är just så, även om det finns undantag och då har man oftast träffar på en person eller en organisation som representerar den ortodoxagnosticismistiska läran, man vet att man har rätt men inte varför och man är beredd att försvara sin rätt. Det här märker man oftast redan vid för-rätten och så blommar det ut vid huvud-rätten och avslutas sällan eller aldrig med någon efter-rätt.
Man får börja om med för-rätten och passa sig för citroner.

Det skall jag göra idag, börja om i ett ärende, och har en hel del kommunikationsbekymmer som skall lösas också. Det är löst egentligen men då måste SJ leverera, flyget dito och sen biltransporterna fungera. Sen omvänt, för att komma hem och där vet jag redan nu att SJ fallerar och det blir en konkurrents ”mjölktåg” i vissa partier. Ett spännande dygn in facto. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar