måndag 21 februari 2011

The IAFF Fights Back!


The IAFF Fights Back! är en webbsida som administreras av IAFF, International Association of Fire Fighters, som då Brandmännens Riksförbund samarbetar med. På http://www.iaff.org/index.asp har du deras ordinarie sajt och de har just nu lite att..stå i.

Representanter från dem var vid vårt Europafacks möte, EFFUA, The European Fire Fighter Unions Alliance, i Helsingfors i förra veckan och det var sannerligen intressanta och givande möten. Problemen och frågorna är likande eller lika och likväl som olyckorna inte känner några gränser gör inte heller detta arbete det. Irland valdes in till som ny medlem i EFFUA och under 2011 står ett antal europeiska länder och knackar på dörren.

Harold A. Schaitberger är "the big boss", President i IAFF och representerar 300.000 brandmän i USA och Kanada. Hans största engagemang och viktigaste arbetsuppgift är rent politiskt för att säkerställa att IAFF stöder kandidater och lagstiftare som är vänliga mot brandmän och deras frågor, oavsett politiskt parti. Detta har avsevärt förbättrat deras inflytande på alla nivåer i politiken och IAFF är en av de mest aktiva lobbyorganisationerna i Washington. Deras Political Action Committee, FIREPAC, är bland de mest ansedda av mer än 4.000 PAC i landet. Nordamerika skiljer ju sig en del från Sverige och Europa eller? Idag är IAFF den första och största fackliga organisationen för brandmän och ambulanspersonal i världen och grundidén man håller hårt i är att den skall drivas av brandmän för brandmän.

Få se nu är det någon annan organisation som har samma grundtanke, av brandmän för brandmän och dessutom delar visionen och målen nästan helt, nästan identiskt? Tar man bort ”emergency medical” är det häpnadsväckande lika men så är de ju gjorda av brandmän för brandmän och då finns inga gränser. Ens i tanken:

To organize all fire fighters and emergency medical or rescue workers;
To secure just compensation for their services and equitable settlement of their grievances;
To promote as safe and healthy a working environment for fire fighters as is possible through modern technology;
To promote the establishment of just and reasonable working conditions;
To place the members of the Association on a higher plane of skill and efficiency;
To promote harmonious relations between fire fighters and their employers;
To encourage the formation of local unions, state and provincial associations and joint councils;
To encourage the formation of sick and death benefit funds;
To promote the research and treatment of burns and other related health problems common to fire fighters;
To encourage the establishment of schools of instruction for imparting knowledge of modern and improved methods of fire fighting and prevention; and
To cultivate friendship and fellowship among its members.


Här kan du då se ”vår Schaitberger” tala i två olika skepnader. http://www.youtube.com/watch?v=htNszlvz1vQ vid ett ”torgmöte” och här till medlemmarna ”från skrivbordet”, http://www.youtube.com/watch?v=gziy_zpEqmc
Apropå talar så sägs det att han och det stöd som IAFF gav Barack H. Obama var det som ytterst gjorde att han nu… ”is the 44th President of the United States.” Lite lobbing och infomaterial som visar lite hur de jobbar. http://www.youtube.com/watch?v=Af9do3wNC8s och ja, han är en otroligt karismatisk person, en god talare, en fantastisk ledare och..samarbetar/samverkar och stödjer Brandmännens Riksförbund.

Tänk om Schaitberger skulle viska i Obamas öra och han i sin tur i Rainfeldts som i sin tur… Men det är väl inte så det fungerar och att ens tänka tanken, hur kunde det bli så? Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar