tisdag 21 juni 2011

Vansbro, vattenkanoner och en potatissäck


Kommunstyrelsen hade klubbat igenom och igår var det tänkt att kommunfullmäktige skulle ta beslutet om att bygga den nya brandstationen utanför Vansbro med en insatsfördröjning på 3 minuter, rekryteringsproblem inom inryckningsradien och utan delaktighet från medarbetarna. Och faktiskt med lite till som retat undertecknad en del men oavsett, BRF protesterade. Nu tog man inte beslutet utan har styrt upp och gått rätt. Fort men fel och nu gör om gör rätt. Bra jobbat BRF Vansbro och till ”bra-et” lägger jag också politiken i fullmäktige. Rätt ska vara rätt. Utom en Centerpartist som reserverade sig på märkliga grunder. Han ville inte medverka till AV nu skulle döma ut vite på 2 miljoner… Okey?? Nä, det är det inte, för AV jobbar inte på det sättet utan vill ha bra lösningar och detta vittnar mer om att han inte vet hur det fungerar. http://www.dt.se/nyheter/vansbro/1.3625714-kf-gav-ks-baklaxa

Den så kallade gryningspyromanen, Ulf Borgström, har gäckat Skånepolisen sedan slutet av 90-talet. Han har varit misstänkt för ett hundratal mordbränder, gripen och anhållen flera gånger men i april dömde tingsrätten honom till åtta års fängelse för grov mordbrand. I måndags fastställde hovrätten den överklagade domen. 2004 blev det tvärs om men nu då, nu blir det kanske lugnt ett tag eller?

”Vi har köpt en ny stor vattenkanon” känns som Hasse å Tages sketch om kaffet och Säffle för dels bilden men kolla här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13197494.ab En stjärna som fungerar som en gigantisk vattenkanon. Varje sekund skickar den ut hundra miljoner gånger mer vatten än vad som finns i hela Amazonfloden. Nu snackar vi kanon… men haken är då att den ligger 750 ljusår från jorden. Alltid är det nått.

Likadant med trafikens nollvision. Precis när allt såg bra ut och räddningstjänsten trummar på efter och har slutat att fundera?.. så kommer då detta: http://www.sydsvenskan.se/bil/lasseholmstromkronika/article1498298/Olyckstalen-stiger-brmed-konjukturen.html Under årets första fem månader omkom 113 personer i trafiken, 21 fler än samma tid i fjol och på det hela en läsvärd artikel som tyvärr fördummas av rubriken; fler fordon-fler olyckor.
Eller kanske inte, för är det självklart? Jag skrev för något inlägg sedan att tätorterna och framförallt städerna ökade sin befolkning, att landsbygden ligger still och om ”fler” betyder "mer" olyckor borde det gälla här med, eller?
Men vad ser vi i utvecklings- och/eller avvecklingstendenser hos den svenska räddningstjänsten? Nä det är inte självklart för många att fler ger mer, åtminstone om man inte gör något, eller än värre; samtidigt ger mindre. Åt de som skall hantera detta när det blir fel eller det händer något, alltmer.
Självklart räddningstjänsten.
Den sista utposten för allt.

Avslutar med ett träningstips jag såg från vår förre förbundsordförande Kenneth Carlsson inför Beach 2011:
”Stå rakt och stabilt och håll en 2,5 kg:s potatissäck i varje hand. Lyft sedan armarna rakt ut och stanna i den positionen i en minut.
Gör detta varje dag. Öka sen till 5 kg:s säckar, 10 kg:s säckar, allt eftersom du blir starkare. Tro det eller ej, men jag har kommit till 25 kg:s säckar nu och när du känner dig stark nog på denna nivå, så kan du prova att lägga en potatis i varje säck.”
Inte visste jag Kenneth var träningsorakel. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar