lördag 18 juni 2011

Hyvä Suomi



http://www.sydsvenskan.se/sport/article1498816/Handbollsspelare-bryter-tystnaden.html och så var turen kommen till Lugi. Nakenprov för att få sommarjobb och smisk som bestraffning. Tre handbollsspelare, en gång lovande talanger i Lugi, träder fram och berättar hur en ledare i en av Sveriges största handbollsklubbar förgrep sig på dem.– Han följde med in i omklädningsrummen när vi duschade. Där stod han och tittade på oss och sa: ’Tvåla nu in era könsorgan. Jag får se hur ni gör det.’, berättar en av de före detta spelarna för Sydsvenskan. "Först" Kapten Klänning och jag har fortfarande inte riktigt förstått det och efter att Patrik Sjöberg berättade sin historia har många vaknat upp och herregud, nä det är fel ord, FY FAN, känns mer rätt. Var, vem och vilka är på tur?

Befolkningen i Stockholms tätort ökade med 120 000 personer mellan 2005 och 2010, mer än ett helt Västerås som AB uttryckte det, och det ser likartat ut för andra storstäder i Sverige. Stockholm: 1 372 565 (8,8%) Göteborg: 549 839 (7,2%) Malmö: 280 415 (8,0%) Uppsala: 140 454 (8,6%) och källan är SCB. De skriver också att nu bor nu 85 procent av Sveriges befolkning i tätorter, som bara utgör 1,3 procent av landets yta. Sen kan det vara intressant att experterna menar att landsbygden är intakt eller förändas negativt numera utan bara lite och detta handlar inte mera om en utflyttning från land till stad utan mer en inflyttning till svenska städer från invandrare och naturligtvis de högre födelsetalen där. Om detta stämmer borde utarmningen av räddningstjänsten i landsbygd och mindre orter vara klar och i städer bör vi bygga ut. Eller? Så tänker man i Finland då man insett att man gått för långt och numera när man planerar nya områden tänker man alltid på om man behöver utöka räddningstjänsten eller rent av samtidigt bygga en nu brandstation. Det planeras nya brandstationer i Helsingfors i den andan just nu…. Nått för Sverige att ta efter. Hyvä Suomi!

Nu är det lördagsarbeten och som ljuv musik från trädgården hörs gräsklipparen som hanteras av.. sonen. Hehe, och om jag skriver lite mer kanske jag hör häcksaxen med så jag avslutar med en positiv artikel om... politiker!! ;-) http://st.nu/medelpad/ange/1.3612496-leif-blev-livraddare-nar-arnes-hjarta-stannade en artikel om samarbete över partigränser Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar