fredag 17 juni 2011

Gas, tuffingar och Gogol Bordello


I inlägget http://brf-peter.blogspot.com/2011/06/mer-elande-och-pippi.html kommenterade Norpan och för att ni inte ska missa det och då det är VIKTIGT lyfter jag fram det: ”Dagens första dåliga nyhet är något som man kan fundera över ur ett förebyggande perspektiv. Inertering med argon (eller annan inertgas såsom kväve eller koldioxid) är en vanlig metod att åstadkomma skydd mot antändning i maskiner eller släckning i fasta släcksystem i industri och sjöfart. Ett mycket effektivt brandskydd som samtidigt medför livsfara om man är på fel plats vid fel tillfälle. Med tanke på antalet nyinstallerade fasta släcksystem jag sett på senaste tiden i industrin så tror jag tyvärr inte att detta är sista gången vi ser denna typ av olycka. Det är också en tankeställare för oss i räddningstjänsten och inte minst ambulansen att om två till synes friska människor plötsligt blivit medvetslösa så finns det en anledning och den anledningen kommer göra oss lika medvetslösa om vi inte skyddar oss. Jag vill dock påtala att man ännu inte i detta fall vet att det rör sig om argon och att jag inte vet om det rör sig om ett släcksystem eller en annan typ av inertering. Risken för kvävning är dock den samma... ”
Tack Norpan! Här finns också en uppföljning av just den olyckan lite akut men det kommer mera och många flera. Uppföljningar. http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.3608495-har-inga-syrematare-som-varnar-for-gas

Samma tema fast en annan gas och olycka skedde igår var när en slang från en tankbil som skulle leverera gas gick sönder vid Lessebo bruk sydost om Växsjö. Ett svaveldioxidutsläpp blev följden med VMA, ”stanna inne” och en avstängd riksväg och ett drygt tiotal skadade var resultatet. Luftvägsproblem i olika skala men lyckligtvis inte någon allvarligare och ögonirritation uppges vara skadorna. Dock är svaveldioxid lite ”lurigt” ur ett medicinskt perspektiv och följaktligen så fick man kvarstanna på sjukhus för observation. http://www.smp.se/nyheter/lessebo/lackan-tatad-i-lessebo-br-ett-tiotal-skadade(2821969).gm

http://www.aftonbladet.se/wendela/article13180274.ab handlar, enligt Aftonbladet, om ”De tuffaste tjejerna i Sverige”. Jag tvivlar.
Jag har träffat många fler och de flesta jobbar inom räddningstjänsten.
AB skriver om Stockholms piketstyrka som fram till i måndags endast bestått av män. Nu har Stockholmspolisen anställt tre kvinnliga poliser till piketen.

Sen var vi många, på Gröna Lund i onsdags och tittade på Gogol Bordello. ”Titta” är fel föresten för det går inte ”bara” att titta eller att stå still och de är ökända för sina live-framträdanden och de spelar nåt så märkligt som ..zigenarpunk. Rekommenderas och jag flinar lite fortfarande.
(Bra som träningspass med)Smakprov på http://youtu.be/p_81l4DXlwM Nu blir det full fart mot helgen istället. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar