fredag 24 juni 2011

Miss-sommarafton


Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag, sa Nalle Puh. Men idag bör man kunna stava till Midsommarafton annars kan man få den här farbrorn på sig:
http://youtu.be/zag9DqM76OU

Idag ska man också bilda ringar och dansar kring midsommarstången medan man sjunger lekvisor med en blomsterkrans i håret. Plockar man sju, sorters blommor, helst vid ett vägskäl, klättrar över nio gärdesgårdar och lyckas man sedan somna utan att yppa ett ord lär man i drömmen kunna se sin tillkommande. Många äter matjessill, gräddfil och gräslök, färskpotatis med dill samt jordgubbar. Och dricker snaps till maten. Det dricks också mycket öl och andra alkoholhaltiga drycker under helgen. Egentligen är det den helige Johannes döparens dag den 24 juni men vi mer ofrälse har envist hävdat och numera troligen vunnit dagen till midsommarafton.

Dansa lite ska jag, sill och jordgubbar kommer att rinna ned och troligen med en snaps. Där brukar också det sjungas och tar jag två kommer säkert ”kaxiga myran”. ”Rosen” är senare på kvällen. Sen är det dåligt med gärdesgårdar och syftet är överspelat för mig och måste man ha hår för att ha blomsterkrans? I så fall bör jag passa på. Oavsett, ha en GLAD MIDSOMMAR på er och hoppas ni som jobbar får det lugnt. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar