onsdag 29 juni 2011

Hur..illa är det?


I inslaget http://www.nyheterna.se/tv?videoid=1714216&treeId=505021503 var räddningstjänsten i Storstockholms högste politiskt ansvarige Joakim Larsson förvånad över storleken på underskotten om än de till viss mån var förväntade och brandchefen Jan Wisén skall vända på alla stenar.
Jonas Fredriksson brandförmannen som inledde och avslutade var så klockren rakt igenom och ÄGER inslaget och drar en helt korrekt avslutning med att det blir tredje man som blir de drabbade. Så bra, så otroligt bra Jonas. Du gick rakt genom kameran och så ska det göras. Inte för mycket, inte för lite och med fakta.

Den 16 juni drogs ekonomin i SSBF:s Förbundsstyrelse och ett antal utredningar är igång. Den 30 augusti är det styrelsemöte och då ska det presenteras. Behöver jag tillägga att BRF inte är förvånade och redan innan förbundstidningen anförde våra åsikter om hur det brukar bli och vara vid förbundsbildande, hur vi trodde det skulle bli här och vi hade och har haft och har många olika förslag på vad man bör göra. Vilken budget hade man från början och hur ser kostnadsfördelningsmodellen ut och vad är en rimlig kostnad för räddningstjänsten i Stockholm för gemene man och vad förväntar de sig att få för sina skattepengar? Inte en enda operativ brandman mindre utan fler är svaren vi får.

Vi kommer att stödja Stockholmarna, både tredje man och våra medlemmar, Jonas och hans kamrater till 100% vilket inte bara är vår skyldighet och rättighet och har då som arbetsgivarsidan 2 månader på oss. Först och främst. Nu har vi rutin efter 20 års omorganisationer från svensk räddningstjänst att luta oss mot, titta i och våra planverk är redan klara i strukturen.

Stockholm är i stora drag som... Hassela men med mer folk, tunnelbana, ett slott och höga hus och ... lite till :-) men; i Hassela gav man nu äntligen, äntligen efter och återinförde den indragna brandmannen med ett tilläggsanslag. http://helahalsingland.se/nordanstig/1.3649746-brandbemanning-hetaste-fullmaktigefragan
Bra jobbat på er där med, ni lokala BRF:are och TACK Fullmäktige i Nordanstig för ett bra beslut. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar