söndag 5 juni 2011

3500+500+300 = 2500...


Det var en stund sedan jag var inne på http://blogg.rsyd.se/perwidlundh/ men fick då se ett inlägg som jag flinade lite åt, ”Åsbrinkaren” lever! :-)
”I Boverkets Byggregler står det att utrymning via fönster i flerbostadshus skall i normalfallet skall göras inom 10 min av Räddningstjänsten.
Med detta i åtanke och vetskapen om att vi inte uppfyller dessa krav på flertalet fastigheter (åsbrinkaren har i alla fall minst en halvtimmes angreppstid) och när vi i bemanningen har valt att under långa perioder (månader) inte bemanna höjdfordon på en av Malmös stationer.”
skriver Stefan. Per har skrivit ett PS i sitt nästa inlägg så där kommer väl svaret eller svaren. Känns som det kan bli svårt med ett svar…

Såg också att Kommunals förbundsmöte slagit fast att arbetsplatsbesöken är oerhört viktiga inte bara för att värva medlemmar utan också av politiska skäl och att man klubbat igenom en sänkning av medlemsavgiften. Med två hundradelar 2012. Den centrala avgiften sänks från dagens 0,66% till 0,64%. Sen kan jag inte låta bli att vara förundrad över att medlemsstatistiken inte stämmer där å ena sidan det uppges att man har 159 000 undersköterskor och vårdbiträden och 2500 brandmän organiserade här: http://www.kommunal.se/Kommunal/Om-Kommunal/Kommunal-i-siffror/Medlemmar-anstallda-i-kommuner-och-landsting/ men 3500 brandmän här plus; 500 brandförmän och 300 brandmästare; http://www.kommunal.se/Kommunal/Branscher-och-yrken/Raddningstjanst/Branschen-idag/ en skillnad på 1000 alternativt 1800 och jag tror nog ingen siffra stämmer. Numera. Lite trist också då de sista uppgifterna är tagna från en sida som heter ”Branschen idag” som skapades 2008-03-14 och ändrades sist…samma dag, för över tre år sedan eller, cirka 1500 brandmannamedlemmar sen. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar