söndag 19 juni 2011

Gå/bli fel


Upprördheten är mycket stor bland de 25-tal brandmän som jobbar vid räddningstjänsten i Vansbro. Inte en enda fråga har de fått om hur de ser på placeringen av den nya brandstationen skriver DT:
http://www.dt.se/nyheter/vansbro/1.3618966-brandfacket-begarde-central-forhandling Jag har blivit informerad av killarna och som vanligt slås man av kompetensen, engagemanget och att de verkligen ”brinner” för sitt yrke och förmågan att kunna göra insatser på bästa möjliga sätt. Det handlar inte om personliga fördelar, lön eller annat egenintresse utan förmåga och faktiskt, sunt förnuft. Det har detta gäng.
Jag såg en artikel till om Vansbro i samma tidning med rubriken "Ingen vågar säga något, då blir man av med jobbet" som gäller kommunledningens och ansvarigas behandling av medarbetare vid hemtjänsten. Repressalier och hot om avsked och Kommunal uppger att medlemmar ringer och gråter i förtvivlan över den situation som råder i kommunen. http://www.dt.se/nyheter/vansbro/1.3618074--ingen-vagar-saga-nagot-da-blir-man-av-med-jobbet-

Vad är detta???? Man blir lite..ooga-chaka-ooga-chaka…som bygdens son, eller rättare sagt Anders och Birgittas; Björn Nils Olof Skifs.

Nu är det dags att lyfta på hatten för Håkan Olofsson igen; http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.3608686-brandmannens-halva-seger Han var uppe i landstingsfullmäktige med ett medborgarförslag om IVPA i Jämtland. Att stationerna ska utrustas med hjärtstartare och personalen utbildas för att kunna ge syrgas och..få betalt och han slog fast att om det inte blir någon ordning kring detta med IVPA så kan det innebära slutet. Med röstsiffrorna 53 för återremiss och två däremot, kommer frågan nu att utredas vidare. Behöver jag tillägga att Håkan Olofsson, brandman i Gällö, är fackordförande i länet för Brandmännens Riksförbund. Sen får vi se om SKL/Pacta hinner rycka ut och sätta stopp för människors säkerhet och trygghet för prestige med juridiska spetsunderfunderheter i mikroklassen för att tjäna ytterligare någon hundralapp på underbetalda deltidares arbetsinsatser. Skamligt med den inblandning i dessa frågor man utför från centralt håll men förnekar. ”Aldrig förr har så många haft så få att tacka för så mycket” orden är Winston Churchills och uttalades efter det så kallade slaget om Storbritannien men skulle lika väl kunna uttalas omvänt och det är trist att de ”självbestämmande kommunerna”?? lyder blint. Inte alla må tilläggas, men vi får väl ta de övriga till EU… Också. Jo, vi har förhandlingar centralt i och om detta just i detta nu och vi förstår inte varandra. Där heller och också.

Apropå gå fel så hade polismästaren i Drammen lite otur när hon under ett jubileum sköt lite raketer. Naturligtvis antände en av dem ett tak och Norska medier frossar i detta. Lätt hänt och en ångerfull polismästare tar på sig skulden men egentligen, varför då? Hon har knappast arrangerat att hon skulle hissas upp i en kran och skjuta raketer som i sin tur skulle ge tecken till att skjuta kanonsaluter och kyrklocksringnig helt själv, eller? http://www.dagbladet.no/2011/06/18/nyheter/innenriks/brann/politiet/drammen/16975395/
Mot söndagen så..Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar