torsdag 19 maj 2011

Sxxt happends


Pendeln har svängt och den multikulturalism som var rätt igår anses fel idag. Nu är det svenska viktigt igen, framkom på seminariet Bortom multikulti. Dags att upphöra se invandrarna som ett kollektiv. Dags att behandla dem som individer, mogna medborgare, fria aktörer, skriver Ricki Neuman under Perspektiv i SvD. http://www.svd.se/kultur/en-ny-svensk-modell_6171763.svd BRF behandlar alla lika oavsett och har stått för det länge. Alla och lika. Vi, BRF, eller rättare sagt, vår tidning SFF, har ”blivit med chefredaktör/journalist” och hon har inte bara ett bra kontaktnät utan otroligt många bra tips förutom att vi nu kommer att få en helt annan möjlighet till kommunikation och information. Biskop Desmond Tutu lär ha sagt; Sanning gör ont, men tystnad dödar och BRF är i allra högsta grad vitalt. Hon, hon heter Inger Wiklund och tack för detta tips, också, Inger. En bra och tänkvärd artikel om hur inriktning och planverk förändras i cykler över tid i vissa stora frågor. Det som är ”rätt idag” var det också förr men/och mellan har det funnits andra ”rätt och riktigt”. Jag är ju Gävlebo och kan tycka det är lite Dileva över det, ”vem skall man tro på..” Dig själv, är det självklara svaret för det handlar om att skaffa sig en egen uppfattning i det mesta.

Apropå tidigare inlägg om SOS-Alarm börjar det nu bli lite fokus på ambulanserna med. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fa-lex-maria-arenden-kan-tyda-pa-vardslarv_6173059.svd Under 2010 anmälde den prehospitala vården – SOS Alarm, sjukvårdsupplysningen och ambulanssjukvården – 19 fall till Socialstyrelsen enligt lex Maria, alltså när en patient har fått en allvarlig skada eller riskerat att få en allvarlig skada i vården. SOS Alarm stod för en av de anmälningarna. Enligt Socialstyrelsen kan den låga anmälningsfrekvensen vara ett tecken på att den prehospitala vården inte sköter patientsäkerheten. ”–Vi anar att det finns en underrapportering inom det prehospitala området. I verksamheter där det finns väldigt få anmälningar dyker frågan direkt upp: hur arbetar man med säkerheten? Det finns en risk att det finns dolda bitar som man inte jobbar med”, säger Maria Carlund, inspektör vid Socialstyrelsen region sydväst. Jag ”tror” hon är något på spåren…..men:

Avslutar med ett par uttryck till i samma videosnutt: ”Att hamna i skiten” eller ”man tager vad man haver” demonstreras verkligen i denna släckning. Man släcker en bilbrand med en gödselspridare modell större. http://www.firerescue1.com/fire-attack/articles/1046214-Video-Cow-manure-puts-out-truck-fire-in-NH/ Herregud vilken tur inte detta var min bil. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar