fredag 6 maj 2011

IVPA x flera



I artikeln: http://www.dalademokraten.se/sida/id/165785/ kan ni läsa om att Räddningstjänsten Dala Mitt under ett halvår har prövat 90 sekunders anspänningstid istället för 5 minuter vid Gagnef, Björbo samt Mockfjärd vid IVPA, I Väntan På Ambulans. Jo, FiP var instrumentet och en fördelar och nackdelar ruta finns i artikeln.
Här finns också en relaterad Facebooksida http://www.facebook.com/pages/IVPA-r%C3%A4ddar-liv-i-Dalarna-l%C3%A5t-det-forts%C3%A4tta-vara-s%C3%A5/205231016159269 och gissa om detta är ”politisk dynamit”?

Och i Piteåtidningen skriver man om att flera av länets räddningstjänster, bland andra Älvsbyns, har redan i dag utrustning och kompetens att ge både syrgas och defibrillera patienter dygnet runt året runt. Detta nyttjas redan, men bara vid trafikolyckor och bränder. Men enligt landstingets beslut ska IVPA vara ett glesbygdskoncept och omfatta följande orter: Abisko/Björkliden/Riksgränsen, Harads, Gunnarsbyn, Markbygden (Långträsk), Moskosel, Porjus och Vidsel. Från och med 1 juni är Vidsels räddningstjänst redo att åka ut på akuta sjukvårdslarm inom sitt släckområde. http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=6142020

Och så här, ungefär, tycker BRF om IVPA-larmen: http://www.brandmannensriksforbund.se/Om-Oss/ARKIV/article-6/
”Vi brinner för dem”. Nu ska jag sakta ta mig hemmåt genom Sverige med något stopp efter vägen så, Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar