tisdag 17 maj 2011

Gotland och utveckling mot en gräsklippare


Ett litet annorlunda inlägg kommer från Gotland där en företagare lägger sin syn på att Klinte räddningstjänst föreslås bli av med sin rökdykarkompetens och att personal i fortsättningen skall bemannas på 1 + 2 basis i stället för 1 + 4, som idag. http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=6824248
…” Som en, av flera, arbetsgivare i området så tar vi ansvar. Vi har under åren sett det som självklart att ha deltidsbrandmän anställda hos oss. Vi är inte ensamma om detta. Det är inte gratis för oss, däremot är det gratis för Räddningstjänsten och i slutänden skattebetalarna. Vid en försiktig beräkning kan detta tillskott värderas till 400 000 kronor årligen. Därför blir det anmärkningsvärt att en dramatisk förändring av Klinte inte diskuteras med de företag som gör verksamheten möjlig.”
Så kan man också se det och naturligtvis bör man göra det oavsett hur man tolkar lagen och vad man måste och skall. Sen... har inte BRF glömt https://lagen.nu/dom/ad/1993:129 där vi nesligt, (klumpigt), förlorade i AD ”mot” Gotland. Man lär sig en hel del både vid vinst och förlust fast visst, det är roligare att vinna. Apropå ”vinna”:

I artikeln http://www.dn.se/sthlm/advokat-med-tre-promille-frias beskrivs hur en Stockholmsadvokat har friats från grovt rattfylleri efter en olycka där han senare visat sig ha 3,41 promille och tingsrätten håller inte för uteslutet att det kan stämma. Nyckelordet är ”senare” för han hävdar att han druckit efter och till den milda grad att han nått dessa..höjder. Hur många trafikolyckor med sprit eller andra droger inblandat i jag genom yrkeslivet varit ut på har jag sedan länge, länge sen tappat räkningen på och om… detta nu är en felaktigt dom kommer med all sannolikhet det ske igen med samma person. Hoppas bara det inte blir andra ”oskyldiga” som drabbas i så fall. Sen kan man reflektera en stund om ”likhet inför lagen” om man har tiden och lusten.

Sen har gräsklipparolyckorna börjat men denna är nog lite udda för en man skadades på måndagseftermiddagen sedan han vält med en åkgräsklippare mot ett staket och klämts fast. Men innan räddningspersonal kom fram hade en välutrustad förbipasserande sågat av räcket med en vinkelslip så att mannen kunde komma loss, skriver polisen på sin hemsida. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men det är oklart hur allvarligt skadad han blev. ”Vardagsolyckan” inträffade i Solna, nordväst om Stockholm. Dit skall jag nu, till Stockholm alltså. Om SJ vill. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar