torsdag 22 december 2011

Vi ser dig. Bra det och ömsesidigt.


Slösurfade lite och släntrade in på Kommunals webb och såg till min stora förtjusning att de blivit lite kvalitets och riskmedvetna. Överst i "Press och Media om Räddningstjänsten" hade man lagt ett blogginlägg: http://brf-peter.blogspot.com/2011/12/kommunal-sklpacta-vs-brf.html
Det känner jag igen.

Surfade vidare och såg annat jag känner igen och då var kvalitén och samverkansglädjen.. nere för räkning igen: -”Vi jobbar nu med våra frågor lokalt i klubbarna och våra förtroendemän är brandmän som förhandlar för brandmän, till skillnad mot andra som är varken brandmän och mer föredettingar”. Ödmjuk kille den där Jangerstad vid Kommunal men så företräder han ju en helt egen grupp också och bara dem; yrkesbrandmännen. http://www2.kommunal.se/stockholm/sektion52/nyheter/Sparkrav-pa-raddningstjansten-skapar-risker-for-brandmannen/

Kvalitet, ödmjukhet och en extraordinär samverkansförmåga finns däremot hos tex vår distriktsombudsman, tillika Brandmännens Riksförbunds Avdelningsordförande i Jämtlands räddningsförbund, Håkan Olofsson. Han skriver i http://op.se/opinion/insandare/1.4222803-landstinget-prioriterar-bort-ivpa I stora drag att: ”BRF är positiva till Ivpa vi arbetar för att få utföra detta, ansvaret för att verksamheten dröjer ligger hos landstinget. Vi har med förslaget och med annan påverkan försökt att lösa knutarna för att få igång verksamheten och att verksamheten skulle finansieras fullt ut av landstinget idag går räddningstjänsten back på ett uppdrag man utför åt landstinget.”
BRA Håkan precis så vill vi och överallt om vi bara får under någorlunda ordnade former. Det blir oftast det om man kommer överens lokalt.

Nu ska granen kläs, en dag för tidigt egentligen enligt mitt tycke men om inte, får jag göra det själv. ”Barnen sviker”, och ska på krogen imorgon.
Krogen... hur blev de så gamla och så fort? Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar