onsdag 7 december 2011

80g Smedjebacken och lite SJ


Nu ska vi se… Peter-petimeter tänker till.
Ett business, 80g hålat eller ohålat kopieringspapper ligger i kartonger om 2500 ark. En pall innehåller 48 kartonger och köper man en pall ”får” man då 120 000 papper till en kostnad av ungefär 8,3 öre papperet. Just nu!.. till 9990 kronor. Men, också, en iPad2 på köpet, (wahoo), av en av våra leverantörer. Den kostar enligt prisjakt.nu 3 956 kronor och vi skulle behöva några till våra nya ombudsmän. Då får man alltså egentligen papperet för 9990 minus 3956 som blir 6034 kronor eller ungefär 5 öre arket. Nu vill man ha en frakt på 809 kronor! (cycklar man ut med papperet?) och det tillkommer moms och vi är inte momspliktiga så egentligen blir det lite till, 11 respektive 8 öre och... var gör man av en pall och får man ha den ifred?

En annan av våra leverantörer ger oss priset 4,8 öre och då får vi kartongerna levererade från 1 till hel pall gratis, slipper lagringsproblem och kan göra en bra affär med flera iPaddar då vi inte bara behöver en.

Sånt kan man roa sig med när man sitter på tåg och inte kan prata i telefonen och en leverantör föll just bort, gissa vilken? Men sensmoralen är att det sällan är som det ser ut att vara och:

I Smedjebacken, i Dalarna, är två personer klädda som brandmän ute och ”kontrollerar brandskyddet” men ingen vet vilka de är. Klart är att de inte är brandmän och då troligen har annat i kikaren. http://www.dt.se/brottsplats/1.4172599-varning-for-falska-brandman

Sen brinner det som tusan nu och dessvärre med tragisk utgång på flera ställen. Vår nyhetsbevakning rapporterar om flera dödbränder senaste dygnen, och ännu har vi en bit till och efter storhelgerna… Håll i och håll ut. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar