onsdag 21 december 2011

Svårförstått men klarnar det? Nja..


Hörde att Kommunal lagt fram sina avtalsyrkanden och antar att de som vanligt för deltidsbrandmännen yrkat: ”att samtliga ersättningar och tillägg i avtalet höjs med x procent och att värdet på x preciseras under förhandlingarna.” Medan BRF har en lunta och vill förändra helt och fullt.
Otroligt bra med den draghjälpen….
Hörde också om resten, inklusive Bilaga E på någon enstaka rad, och stämmer det jag hört, då behöver inte Kommunal, utan brandmännen draghjälp. Jag är otroligt besviken och hoppas jag fått fel-skvaller men är inte förvånad, oavsett, men:

Vi finns här vi som faktiskt bara företräder brandmän, genom andra brandmän och vi behöver varandra. Det är och kommer bli än mer uppenbart.

Sen såg jag ett nytt grepp inom svensk räddningstjänst som här målas upp i Sydnytt. Se inslaget från utbildningsdagen i Eslöv 9 minuter in här. http://svtplay.se/v/2654681/sydnytt/20_12_19_15?sb,p103349,2,f,-1
Så gör man en tavla. Kanske. Hade´

2 kommentarer:

  1. Blir bara värre och värre..

    SvaraRadera
  2. Citat nedan: "Det skiljer otroligt lite totalt på heltiden och: Vi ökar stadigt." Kan vara en väg till lösning så: rekrytera mera. För allas vår skull. // BRF-Peter

    SvaraRadera