fredag 9 september 2011

Politik, politik och ...Eslöv


Vid en kartläggning som riksdagens utredningstjänst gjort står det klart att revisionen som ska granska kommunens verksamhet i hela 77 kommuner i landet leds av en partikamrat. Detta är uppseendeväckande och tyder på brist på förståelse av demokratins villkor, skriver Elisabeth Svantesson (M), ledamot i finansutskottet i
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/politiker-ska-inte-granska-sig-sjalva_6446590.svd

Signaturen ”Gustav” skriver på DI att; Sverige saknar sedan 1969 en andra kammare och har än så länge aldrig haft en författningsdomstol. Vitsen med en sådan är att skydda medborgare från okunniga och okontrollerbara politiker som fattar beslut som inte är förenliga med demokratin och dess grundlagar. EU som är en förträfflig ide´kan inte hanteras av dagens politiker eftersom de inte kontollerade att inträdeskraven till Euron verkligen uppfylldes. Skulderna för dagens EU uppgår, mycket tack vare olika byggprojekt, till hisnande 193.000mkr. Räddningen för Europas invånare är alltså att Tyskland har en författningsdomstol.

”Strategisk” fyller på; Alla länder borde ha författningsdomstolar som står över politikerna. Domstolen skall inte vara pragmatiskt utan besluta om man anser att politikerna följer de lagar som man stiftat. Ändringar av grundlagarna får aldrig göras i det dolda utan måste diskuteras öppet och beslutas genom en folkomröstning. Det är dessa beslut som förvattningsdomstolen skall säkerställa mot okunniga och lögnaktiga politiker.Demokrati betyder folkstyre. Demokrati betyder inte elitstyre.Våra politiker ändrar ständigt grundlagens intentioner utan OFFENTLIG debatt.

Och ”Helga”; En författningsdomstol är till för att skydda grundlagen mot politiker, dvs folkets domstol. I Sverige har vi inget sådant, vi har ett skämt i form av lagrådet och domstolarnas diffusa uppdrag att pröva lagar. Vilken liten skitförening som helst har ju revisorer för att skydda stadgarna i medlemmarnas intressen.

Sist jag då som tycker att de 4 ovan mig kanske satt lite fokus på varför inte pengarna räcker till räddningstjänsten och till de som jobbar där och då dök Eslöv upp. Som dåligt exempel. Igen. http://fpeslov.blogspot.com/2010/10/en-revision-utan-gadd.html och jag har då inte glömt http://www.skanskan.se/article/20110326/ESLOV/703259850/-/inga-besked-fran-cecilia-lind-s // Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar