söndag 4 september 2011

Alla kände den man...



Läs och tänk på vad det står, egentligen, i den kursiva texten nedan, och försök tänka er in i denna insats och hur man till det yttersta, yttersta ger allt. Ni operativa har inga problem med dessa tankar men... Alltså men, men det har andra. Tro mig.

I mina ögon är dessa underbetalda tjejer och killar som slåss för sin existens, för sina familjer, släkts, vänners och sin bygds trygghet och säkerhet, stora hjältar och föredömen. Att de motarbetas till den milda grad av centrala stadsbyråkrater är inget annat än skandal. Sug i er ni som borde känna er träffade och BRF kommer aldrig att lägga ned denna kamp och vi kommer att dra ut er i ljuset och visa upp er om vi behöver. Vi behöver ansikten på nedrustning, dåliga löner och taskig arbetsmiljö för att ansvaret skall kännas och bli verkligt. Kanske.
(Troll tycker som bekant inte om ljus.)

”…Brandförman Lars Höglund ledde den första styrkan som anlände till brandplatsen. Rökdykare kunde i ett förstaläge gå in och söka efter mannen. Man trängde in i sängkammare och ett kök innan man tvingades retirera.Strax efter föll taket in och alla rökdykningsinsatser var blockerade. – Gruppen som tog första stöten och var inne i huset togs senare på natten har tagits ur tjänst och avlösts av andra brandmän. Alla kände den man som nu saknas och det var mycket pressande för dem, säger brandförman Stig Jonsson…” http://helahalsingland.se/nordanstig/hassela/1.3870957-valdsam-hasselabrand-kan-ha-kravt-ett-offer

Jag är stolt över att känna till BRF:arna Lars Höglund och Stig Jonsson. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar