måndag 17 maj 2010

Tanter kan..


http://w2.sydsvenskan.se/bildspel/KMraggare/ Tack Karl Melander på Sydsvenskan för att du visade detta event och snacka om trevliga raggare. Vet inte hur många gånger jag varit ”tvungen” att kolla detta. Livskvalitet på många sätt.

Jag ska ge tipset till de lokala raggarna och tack även internet. Utan tidningar och information på nätet hade detta förmodligen passerat förbi och varit lokalt. Tyvärr så har några ännu inte tagit riktigt i denna fråga utan lämnat fältet öppet för tex… bloggare. De nya Internetforumen gör det möjligt för fler än bara oss i branschen, eller just den avsedda organisationen, att sprida information om det som tidigare endast behandlades bakom lykta dörrar. Till glädje för somliga och till stor fasa för andra. Till samlingarna igårkväll; http://www.sydsvenskan.se/malmo/article874947/Kallarbrand-pa-von-Rosens-vag.html

Tyvärr så verkar den svenska räddningstjänsten inte riktigt veta vilken fot den ska stå på. I Sverige så ligger vi långt efter och bristen på en officiell policy leder till att enskilda chefer ibland tar egna beslut. Ibland bra och ibland något sämre. Det senaste sämre till min kännedom var var om mailpolicyn i en organisation. Där hade chefen tagit en av sina anställda in i sin "kavajhytt" och förklarat reglerna. Givetvis inte de officiella reglerna, då några sådana inte fanns, utan hans tolkning av hur ett regelverk borde vara.
Det gick inte så bra.
Därför kära chefer i den svenska räddningstjänsten så i stället för att enbart reagera på teknikutvecklingen så tycker jag att ni borde agera och tillse att ni har regler, policys som både tillser information, kommunikation och som tar fasta på att inte hamna i ett spel för gallerierna i öppenhet och delaktighet. Man bör nog själv följa det man säger och absolut det man skriver också annars är man snubblande nära, eller redan i, andra regler och i tvingande lagverk som inte ens det ”kommunala självbestämmandet” kan ta en ur.

Svårt det här för en del men inte alla vilket bilden visar men jag tittar en gång till på raggartanterna istället och förbereder lite till, lite till och lite till inför dagens SKL/Pacta-förhandlingar. Då är tåg, grejen även om SJ ibland ger en lite väl mycket förberedelsetid..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar