fredag 11 november 2011

Malå vs Hörby vs Hufudstaden


Malå, med drygt åtta mil till lasarettet i Lycksele och tjugo till regionsjukhuset, ska mista sin ambulans och IVPA eller sjukvårdslarm, kärt barn har många namn, är det alternativ man diskuterar som ersättning. Att det kan utgå från räddningstjänsten tas som självklart men här har politiken blivit pressad och börjar grunna över en ”akutbil”. Stationen har enligt en annan artikel cirka 40 utryckningar i månaden så det är nästan 500/år som skall hanteras. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=4783269 Vad säger man, om vi leker med tanken att en fjärdedel är så pass akuta att de blir ett akutbils eller IVPA-larm, 125 stycken, där väntetiden på ankommande ambulans sägs bli en timme.
Var det tänkt så här med IVPA-larmen vid räddningstjänsten och kan man egentligen neka detta från Kommunen till Landstinget om man inte tycker detta är bra, inte kommer att fungera eller rent av ställer det egna ansvarsområdet, räddningstjänst, i ett sämre läge? Nej enligt mig, det är bara att ta skeden i vacker hand och åka om SKL/Pactas tolkning av vad som ingår i räddningstjänstuppdraget är det som gäller i kommande AD-förhandling gällande Hörby. Hörby handlar alltså egentligen inte om Hörby utan om ”tingens ordning” och allt för att man inte vill ge en enda krona till extra arbetsuppgifter inom räddningstjänsten. Hela grundtanken med vad som egentligen är räddningstjänst hotas och detta blir då konsekvenserna för rätt ska vara rätt och följer man tanken fullt ut är konsekvenserna dystra. Det blir så här när byråkrater utan verklighetsanknytning ska driva sina ärenden och inte kan se eller förstår vad det för med sig. BRF har tröttnat på det och naturligtvis kommer vi att visa fullt ut vad detta vid en eventuell förlust kommer att göra för sakerna hänger ihop och som på bilden, faller en faller alla. Men.. gudskelov är vi säkra på seger i de viktiga delarna för sunt förnuft, omtanke och engagemang för tredje man är svårslaget.

Nu mot ”Hufudstaden” för några möten och sen en Förbundsstyrelsehelg. Nya FS efter Kongressen har sitt första sammanträde och de kommer att få det svettigt. Det är lite Rock´n Roll över BRF just nu då vi hörs överallt och har en bra takt i ärenden och åtaganden och det är kul. Riktigt kul. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar