måndag 14 november 2011

Att göra skillnad


Det går att göra skillnad. Men det kräver engagemang, samverkan med många och uthållighet. I många år, slås det fast på en döende blogg. Näst sista inlägget var 15/8 och sista 15/9 men det är detaljer och huvudarbetsuppgifterna är kanske inte att blogga, om man är Räddningschef, om än man ansvarar även för kommunikation, information och då även de så kallade sociala medierna. De sociala medierna har kommit för att stanna och är lite grann den moderna tidens informationsbärare för den nya tidens människor. Och många av oss ”gamla” med. Snabbt, enkelt, 24 timmar om dygnet och om vad som helst och dessutom om man inte riktigt vågar, anonymt. Jag skiljer på öppna, riktiga och anonyma då de anonyma ofta har ett syfte och en tanke och inte alltför sällan är rent egoistiska, bittra och/eller vill ”luras”. De kan också vara att man inte vågar för att man ”straffas” på ett eller annat sätt när man säger sin mening och vill belysa ett problem eller en företeelse, visst, men är det inte ett problem i sig egentligen? PS. Har ni sett att BRF nu finns på Facebook? DS.

Åter till att; Det går att göra skillnad. Men det kräver engagemang, samverkan med många och uthållighet. I många år för det är precis det Brandmännens Riksförbund gjort, gör och kommer fortsätta göra. Vi har precis haft den nya Förbundsstyrelsen inne för sina första sammanträden denna helg och whahooow, vilket gäng. Det råder inget tvivel om att de kommer att ta stafettpinnen från den avgående styrelsen så det är bara att fortsätta och direkt. Normalt när man byter och förändrar, re- och omorganiserar tar det en stund att komma ”på banan”. Inte här. Efter en slipning i ”The BRF-way” föll sig rollerna naturliga och var man debattlystna, beslutsmässiga och alldeles otroligt engagerade och kunniga? Oj, vad man var-är-kommer att bli, än mer, för BRF och Svensk räddningstjänst.

Jag vet, är övertygad igen efter denna helg att: Det går att göra skillnad. Men det kräver engagemang, samverkan med många och uthållighet. I många år. Den här Förbundsstyrelsen kommer att verka de första fyra åren i resten av vår framtid. Det känns tryggt och för undertecknad en enorm glädje och ära att få leda det här gänget. Ledaren går bakom och stödjer i medgång och tar täten i motgång så min roll blir riktigt bra. Jag har Sveriges bästa jobb så tack ska ni ha Kongressen, dvs. BRF:s medlemmar, för att ni gav mig en kanonstyrelse med. Vi jobbar helst vidare med "The BRF-way" men är inte rädda för "björnar" oavsett om de är vakna eller sover. Vi kommer medvetet att väcka en del dessutom. Så gör man skillnad. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar