måndag 21 november 2011

Försäkringsvarning


Hej på er. Några av er har hört av er så jag tycker det även här är på plats att varna för de ”tjyvknep” som BRF kör för sina försäkringar. Alltså en ”omvänd tvångsanslutning” till försäkringen Trygg Brandman där någon också hävdat att detta förmodligen är olagligt.

Att anmäla om man vill ha en försäkring istället för att tvångsanslutas är något som är viktigt för BRF. Det är det fortfarande om än detta är en variant på samma tema och visst, det gränsar till vad vi vill också egentligen och det har varit mycket vånda och diskussioner i kulisserna om detta. Vi är tvingade av "marknaden" och problemet är kostnaderna just runt denna försäkring och det är inte lite det skiljer mellan att låta vårt försäkringsbolag göra på detta, gentemot det ultimata sättet; att anmäla helt själv. Ett mellanting mellan vitt och svart för att kunna erbjuda alla denna och till rimliga priser blev det alltså.

BRF har också sekundära kostnader med register, mäklaravgifter, administration som måste finansieras och utan att tära på de vanliga medlemsavgifterna som direkt, och oavkortat, skall gå till fackligt arbete och medlemmarna inte försäkringar.
Detta är som svar på frågan i inledningen, tyvärr helt lagligt och satt i system av våra fackliga motståndare där man gått flera steg längre och då i denna upphandling, inte gav oss något alternativ egentligen. Uppriktigt tyvärr och läs "marknaden", dvs hur görs detta och av andra och här var vi "i kläm". Det är skillnad på att teckna ett kollektivt paket för 500 000 personer vs om vi tror att av våra medlemmar tar 500 stycken eller 10 000 av det som erbjuds. Här spelar storleken viss roll och trots det har vi verkligen lyckats vara bättre och billigare vilket vi vill fortsätta med.

Hit, efter mycket vånda, var vi då tvungna i just denna försäkring men lägg märke till att vi inte, trots detta kommer i närheten av den o-normala tvångsanslutningen, där ni inte ens kan säga nej. Se detta som ett undantag, som en eftergift som vi har ytterligare tankar med, (vg se nedan), för en bra produkt som vi gärna ser att ni kompletterar ert skydd med. Men, om ni vill, ändå. Vi tycker faktiskt den är så bra att vi kommer verka för att få in den och varianter av den i våra förhandlingar för att få den arbetsgivarbetald eller stärka andra ”betalda försäkringar” och då, då åker den över en natt ut igen, från er själva, och med en ny ”tvångsanslutning” via er arbetsgivare och en annan variant på samma tema. Vi vill jobba vidare med denna...

Åter och till sist, igen, och helt på sin plats, en VARNING till er som inte vill ha Trygg Brandman; kom ihåg att säga nej. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar