måndag 3 oktober 2011

En rosa månad


Oktober är den rosa månaden, en månad tillägnad striden mot bröstcancer. I dag börjar Cancerfondens Rosa bandet-kampanj. Det rosa bandet har blivit en internationell symbol för kampen mot bröstcancer och på bilden, idag, har ni en amerikansk motsvarighet från brandfacken. Något vi borde ta efter. De har även många, många kampanjer och hade förra året en ommålad förstabil och larmställ helt i rosa i sin kampanj.

Helgens kongress hade temat cancer bland brandmän och bland annat och andra var Gert Fylking och pratade Mustaschkampen. Den pågår under maj varje år och vill uppmärksamma och samla in pengar för prostatacancern. Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform och varje år drabbas över 10 000 män. Gert hade ett tråkigt besked med och det var att man från Cancerfonden nu lagt ned denna kampanj. Varför? Om det fortfarande är problem, man fortfarande inte hittat lösningen än mindre ens bra sätt att sätta diagnosen? Som sen följs av dåliga riskfyllda operationsmetoder och ofta stora bekymmer efter, (och då har jag inte ens i tanken tänkt på den yttersta konsekvensen), varför lägger man ned?
Sjukt dåligt, skulle jag skriva om jag vore yngre men annars, om den helg som varit, kongresseriet, ”awsome”. Återkommer i det, nu ska jag ut i mötes och förhandlingsvärlden.

STÖD gärna cancerforskningen och det är faktiskt så att brandmän ÄR mer drabbade än andra. Jag antar, och det borde statsistiskt vara så, att ni känner en brandman eller före detta brandman med just de cancerformer som är vanligast inom vår bransch. Så kan vi inte ha det. Återkommer med det med, för nu sätter BRF ned foten. Och även den andra, alltså fötterna. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar