måndag 10 oktober 2011

Smälter Gunnar in?


Ersättningar som betalas ut från Sveriges riksdag lyder inte under bidragsbrottslagen som infördes 2007. Under den nya lagen som blev mycket omdebatterad gäller däremot allt från fusk med studiestöd och pensioner till sjukförsäkring och arbetslöshetsersättning. Okey?? Och så fick man lära sig något nytt men: Varför slåss höga ledare, politiker, chefer och direktörer om skatteavdrag och bidrag som knappt syns på kontot när undersköterskan kan tänka sig höjd skatt för att barnen ska få en bra skola och mormor en bra äldreomsorg? Svaret kan vara att avståndet ökat till verkligheten och att vi har ledare som inte ens befunnit sig där. Bland ”vanligt folk”, och att vi faktiskt tillåter det. Det är på tiden att säga ifrån om maktkorruption och arrogans och rensa upp bland alla sjuka förmåner och förslappade regler för alla som harmonierar med det samhälle, som de dagligdags skapar lagar för. Vi får se, men, Sverige behöver politiker som utmanar varandra och systemen istället för att vara i ständiga interna partipolitiska och personliga frågor. ”Sjukt” är det sammanfattande ordet vanligt folk tycker om detta och många folkvalda och då är de och demokratin illa ute. Att man sen avslutar veckan med att återbetala för att kvällstidningarna tyckte det och inte att regelverket angav det, att inte debattera i SVT, och låta oppositionen vara bara Sverigedemokraterna och Miljöpartiet, blev ett slags pricken över i:et i en politisk sandlåda än det man egentligen ville stå upp mot eller inte ville vara på samma sida som. Märkligt.

Att inte argumentera, debattera och tro att ”folket” låter ett rum och placeringarna i det rummet vara av så stor betydelse för vad man står för är i sig ett underkännande av "folkets" intelligens och ett skott i foten för demokratin och ett öppet samhälle. I ett sånt behöver man inte och ska inte vara lika…
BRF och jag är partipolitiskt obundna och gudskelov, kan jag tycka. BRF har mötts av likande av ett "nära-S-relaterat-fackförbund" som inte velat vara i samma rum som oss vid förhandlingar, så kanske det är en ny taktik, men jag skäms å deras och politikernas vägnar för det politiska och demokratiska debaclet. Det är inte värdigt en öppen demokrati och jag hoppas på en bättre vecka nu och till sist, och som svar på frågan i rubriken om bilden:
-"Nej Gunnar, du syns. Bra maskering men du är större och då syns man lite mer.. liksom..." Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar