onsdag 23 juni 2010

WGACA


Som man bäddar får man ligga kommenterar en Göran Gustavsson med anledning av att det inte blir något lagförslag om att utländska företag ska ha en representant i Sverige som facken kan förhandla med.
”-Vad vår arbetarrörelse nu håller på med är att kasta in jästen efter att degen redan satts i ungnen och hoppas på en ätbar limpa. Filiallag, utstationeringslag och "Laval-lag" (implementering av EU-domstolens utslag i svensk lagstiftning) är alla logiska konsekvenser av Lissabonfördraget som Sveriges Riksdag ratificerade för några år sedan. Socialdemokratiska riksdagsgruppen röstade ja till ratificeringen utan att ställa några villkor om undantag eller att ens förhandlingar om undantag skulle inledas innan Sverige anslöt sig. Därför är det bara hyckleri och blå dunster att nu tro sig kunna skriva om lagar så att de tillfredställer både EU och svenska fackliga intressen”. Ord och inga visor på Kommunalarbetarens webb och jag gillar metaforer.

Jag gillar också när det sker metamorfoser, jag är ju flugfiskare, och frågan är hur långt egentligen försvarare och tolkare av arbetsrätt kommit i sin anpassning till EG. Ägg, larv, puppa eller fjäril? Försvarade vi den svenska modellen lika hårt som snuset och ser vi nu konsekvenserna av det och oavsett vad vi vill och tänker kanske vi ska gå från larv-et även om det är en bit till fjäril. För en del, inte alla för visst kan det vara frestande att fastna ett tag i att vara sur-puppa.
(Nu ser snuset ut att fortsätta vara förbjudet i Europa och surströmmingen förhandlas. EU:s förbud för att sälja fuktigt snus av svensk typ, infördes efter att Världshälsoorganisationen, WHO, kommit fram till att snus kan orsaka cancer. Sverige lyckades dock förhandla fram ett undantag.)

I naturen finns också ofullständiga metamorfoser, puppstadiet saknas och larverna kallas nymfer, (fiskas med i imiterad form), och liknar de vuxna insekterna med undantag för att de är mindre och saknar vingar. Nymf är också i grekisk mytologi ett kvinnligt naturväsen och så var vi i Europa igen. Vare sig vi vill det eller inte då vi redan tidigare gjort detta val så;
Som man bäddar får man ligga eller på bilden; ”What goes around, comes around”. Karma på nått sätt och BRF sköter sig. Och sitt.

Gör BP det:
http://www.youtube.com/watch?v=2AAa0gd7ClM&feature=player_embedded
är en helt annan fråga men kul satir så, vi Hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar