onsdag 31 augusti 2011

Liiite mycket. Men gott.


Skyddsombudet anmälde en chef som arbetsmiljöproblemet på TCO:s huvudkontor till Arbetsmiljöverket. Chefen får nu sluta framgår i: http://www.arbetarskydd.se/nyheter/skyddsombud/article3201614.ece
I nästa artikel får också chefer stryk i form av strängare straff där de av oaktsamhet inte tillsett säkerhetsåtgärder för sina anställda. Cheferna dömdes för arbetsmiljöbrott till villkorlig dom och 60 dagsböter var. http://www.arbetarskydd.se/nyheter/arbetsmiljoratt/article3231533.ece

Otroligt stressad och lite väl ”mycket idag” men jag kan inte låta bli att kasta in och undanhålla för alla matfascister och smaklöksonanister ett…kanonrecept. För oss som älskar bacon :-)

Baconmarmelad
Receptmakare: Margit Richert. Taffel.se
Portioner: beror på hur mycket du gillar bacon
Tid:2 timmar
Gott till kex, ost, kött, frukt, pizza. (Till allt. Baconmarmelad är allt du behöver.)
250 g bacon
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 msk råsocker
Några stänk tabasco
1 dl starkt kaffe
2 msk äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
Svartpeppar
ca 2 dl vatten
250 g bacon
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 msk råsocker
Några stänk tabasco
1 dl starkt kaffe
2 msk äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
Svartpeppar
en skvätt rökig whisky för den som vill
ca 2 dl vatten
Stek baconet ganska knaprigt och hacka det sedan.
Lägg baconhacket i en gryta tillsammans med övriga ingredienser utom vattnet.
Låt allting sjuda under omrörning i 1 1/2 timme. Späd med lite av vattnet när det börjar se för torrt ut.
Låt baconröran svalna något och slarvmixa den sedan. Häll på burk och förvara i kylen. Håller länge om du av någon anledning inte äter upp allt direkt.
Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar