onsdag 24 augusti 2011

Det är så enkelt, egentligen..


Alltmer sällan får jag mail som börjar med eller innehåller "NI PÅ FACKET" från någon medlem. Det är bra, att de blir färre, men bäst om det inte vore några alls naturligtvis. VI ALLIHOPA ÄR FACKET, tillsammans, samtidigt dragandes åt samma håll med samma mål och tanke för att få det bättre på jobbet. Eller rent av få ett, eller behålla jobbet. BRF hanterar normalt 50 talet pågående brand/räddningsrelaterade ärenden och många är rent individuella. Brandmän som på olika sätt råkat eller på väg att råka illa ut. Vi får cirka 100 mail/telefonsamtal med relaterade frågor per dag och deltar i princip allt som rör vår bransch. BRF leder och är med i frågorna och debatten och även en hel del i internationellt arbete numera då världen har krympt och vi har mycket att lära och lära ut. Ge och ta, och det kommer dig som medlem till gagn. Genom att vara med och delaktig stärks vi och tvärsom blir naturligtvis..tvärsom. Du behövs och:

Det är så enkelt. Egentligen och här kostar det inte för att smaka heller. Vi har en pytteliten administration men en stor förtroendemanna och medlemshjälporganisation och inhyrda kontrakterade advokater och konsulter för specifika olika ärenden och situationer. På avrop för att det ger en högre kvalitet och blir billigare. Inte en enda krona går till något poliskt parti och allt, utom det vi spar, tex i konfliktfonder och medlemsfonder går tillbaka, direkt, för att göra nytta för våra medlemmar och bara inom vårt område; svensk räddningstjänst.
Några tillhör andra förbund eller är inte alls anslutna till era kamrater och kollegor hos oss och vi söker er och vill gärna ha med er i gemenskapen. En eller två ”dagens lunch”, beroende på var ni bor och vilken sysselsättningsgrad ni har, är avgiften. Ta matlåda två, tre månader och pröva oss. Ni som redan är medlemmar eller rent av förtroendevalda prata med dina kamrater och om oss och dina erfarenheter för ska det bli ännu mer verkstad och ännu bättre behövs ni.
Det är så enkelt. Egentligen. Tjänster och gentjänster och vi är beredda och kan gen-tjänsterna. Specialiserade inom vår sfär.

Den STORA satsningen som nu ligger framför oss är att ytterligare stärka vår LOKALA organisation. Vi tror nämligen att ju närmare ”er” kontaktperson/förtroendevalde/ombudsman finns till er ju bättre blir det. Ni vet/känner till honom/henne och de era bekymmer redan innan de växt sig riktig stora. De i sin tur har ”off-record” kontakt med vårt digitala nät och register till ärenden och lösningar relaterat till vad ni har som redan är pågående eller rent av avslutade i andra delar av landet. Eller ser tabbar vi gjort så de slipper göra om dem för vi erkänner våra fel och brister och lär oss av dem.
Ingen är ofelbar och jag tänkte själv fel…1992. :-)

Väl mött och välkomna, här är direktlänken: http://brandfacket.se/SAMPLE-FORM/ och gör nu slag i saken och du, man kan bli stödmedlem också. Om man ”bara” är intresserad men inte jobbar aktivt i vår bransch och är man student har man unika möjligheter. Brand-studenterna har vi dessutom vikt en plats åt i vårt nya FS efter kongressen i september/oktober. Vi tror på de nya och unga och vill veta vad de tycker och vill och ge dem utrymme och plats vid besluten.

Det är så enkelt, egentligen… om du värnar om ditt jobb, din arbetsplats och vill ha professionell hjälp om något händer av människor som känner till ditt arbete och kan skillnaden mellan en grov och smalslang. Räddningstjänsten är i många fall unika vi är ett förbund av brandmän för brandmän och det gör också oss unika. Så de så!

Utmaningarna är många men möjligheterna är fler och vi ser dem och kan göra något av dem. Tillsammans med er. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar