tisdag 26 juni 2012



Först Peace and Love i Borlänge och lite semester för en…”gammal rockgubbe” innan; Krisen kommer – räcker resurserna?
Jag vet mitt svar på frågan men är otroligt nyfiken på vad debattörernas är och om det sammanfaller med mitt och: Vad ska de då göra för att göra något åt det? Om det inte sammanfaller, dyker en radda av andra frågor utifrån min ”verklighet” upp. Spännande! Sen är det 1791 andra event vid Almedalsveckan varav dessa då tilltalar mig:

Vad får myndighetsutövning på entreprenad för konsekvenser för rättstryggheten?, Minskat medlemsantal hos facken - beror det på politisk koppling?, Euron och fria fackföreningar – en omöjlig kombination?(av LO), Statlig styrning av landsting och regioner - vem för i dansen?, Vad händer vid uppsägningar i kommuner och landsting?, Vem ska ha makten över lönebildningen?, Rättsstaten Sverige? Varför fälls Sverige av Europadomstolen gång på gång?, Samhällskommunikation i fokus - hur gör du din röst hörd?, Finns det en rättvis lönebildning?, Sant, förbannat sant och statistik, Sverige behöver nya chefer. Är du en av dem?, Tillgång till riktad cancerbehandling ger tid för liv, Storstad vs. landsbygd: Den enes bröd den andres död?, Vad händer när David retar gallfeber på Goliat? – film och samtal om yttrandefrihet, makt och pengar, Det är dags för en äkta demokrati, Vem - eller vad - styr? Panelsamtal om journalistik, politik och förtroende, Vilka är företagens 10 största samhällsutmaningar?, Cancervård i utveckling – men vart ska vi?; Hot och våld i arbetslivet, Katastrofen i Almedalen - Är Sveriges krisberedskap god? (Av SOS-Alarm), Bor alla i stan i framtidens Sverige?, Olika – orättvist eller drivkraft för förbättring? (av SKL), Otrygga jobb = en stressfaktor för alla?, (O)trygghet i förorten - vad kan vi göra?, Innovationer i offentlig verksamhet är avgörande för framtidens välfärd - hur får vi dem att hända?, Cancervård för livet – nära bra men borta räddningen?, Polis till salu, Har arbetsglädjen minskat?, Ett Europa utan fackföreningar?, Överlever den svenska modellen i EU?, Kommunerna slösar bort miljarder varje år!, Framtidens polis - polisorganisationsutredningens förslag, Förtroendet är allt, Mellan stolarna - brister i myndighetssamverkan, Svensk lönebildning – en modell på dekis?, Hur bemöts populism?, Är kreativitet lönsamt?, Vad vet vi om morgondagens hot?, Har alla rätt till en ambulans?, Det fackliga löftet och intolerans – en oförenlig kombination (av LO), Sjukförsäkringen måste repareras! – Några konkreta förslag, Välfärd – en marknadsvara eller medborgerlig rättighet”?  

Och… så politikerutfrågningen. Lite mycket medges men vadå-då var det inte "gammal-rockgubbe" vi sa. De kan mer än de själva tror och mycket mer än andra förstått. J Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar