torsdag 14 juni 2012



Jag vet att vår kamp för alla brandmän gör stor nytta och ett sekundärt tecken är från den enorma oro vissa företrädare och deras politiker visar via korkade uttalanden, nedlåtande skrivelser, akuta extramöten och ”sent ska den late vakna”. Hade vi varit ofarliga så hade de inte uppdraget varit att försöka söndra verksamheten för BRF och även då till priset på de enskilda brandmännens bekostnad. Så många års chans att visa vad man kan göra, och då inte gjort, talar dock sitt tydliga språk och behöver inte kommenteras, egentligen, och det är för sent nu vilket vår medlemsutveckling tydligt visar. BRF fortsätter oavbrutet att jobba tillsammans för att helst i samverkan och samarbete visa hur demokrati, rättvisa, likvärdigt skydd och säkerhet där brandmän också ska få sin rättmätiga del av kakan och kunna vara stolta, säkra för egen del och trygga i sin försörjning i absolut fokus.


Vi kommer också att aktivt delta i valet och förtydliga vad förtroendevalda och partierna står för. Det måste väljarna veta så de har en möjlighet att lägga sin röst på de som lägger en brandmannavänlig, eller ovänlig kurs, i stat, kommun och landsting och över alla partigränser. Så jobbar ett riktigt branschförbund, det är öppet för alla som delar värderingar och stödjer frågorna för dess medlemmar.


Nog är det märkligt när andra fackförbund som utger sig för samma sak används som huvudvittnen i utsagor för arbetsgivarsidan och ända upp i domstol mot BRF? Det kommer vi visa och kan bevisa och ni får läsa det själva snart. Sen tror vi, till skillnad från andra, att ni själva kan göra er en uppfattning. Vi tror nämligen att brandmän själva kan välja men har hitintills hållit oss för goda med att visa en del av andras fadäser då vi trott det skulle leda till ett bättre samarbete men en del av det ska nu in i debatten för vill man inte vara ärliga i samarbete och samverkan måste det förr eller senare märkas. Vi har aktivt valt ”förr” alltså och vänt andra kinden till men det är nu i elfte timmen för någon och några och jag återkommer om någon dag, dagar eller vecka i frågan.  Spännande eller oroande beror på vem och vilka man är och vad som sker den närmsta tiden. Man kanske rent av får se en giraff som åker vattenskidor, om än på bild. :-) Hade´    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar