fredag 9 juli 2010

Vad gör de och varför


Firefighters’ union backs Katz for fixing ‘underfunding’ | Winnipeg | News | Winnipeg Sun I Kanada har nu Brandfacket valt vem de skall stödja i Borgmästarvalet i höst. BRF:s vän, UFFW president Alex Forrest, uttalar sig i artikeln och de kommer att dels arbeta direkt i kampanjen men även själva köra kampanjer och event. Som på bilden?? Nä, men tänk om detta vore i Sverige?

Få se nu, det hade ju kunnat vara i Sverige, många fackförbund jobbar ju politiskt och många politiker kommer från facken och många..men inte som på bilden. Än. För..tänk om BRF också skulle bli lite politiska och göra en liknade "manifestation" men vaddå, för det behöver man ju inte vara politiska bara..tuffa? Skillnaden mellan tuff och dum är hårfin men rubriker skulle det ge, till nästa avtalsrörelse? Eller hur penga-elda-Gudrun?

Hudiksvalls Tidning skriver om en ambulanssjukvårdare i norra Hälsingland som var hemma och vårdade sitt sjuka barn och anmälde landstinget till DO. Han kände sig både diskriminerad och missgynnad eftersom han, efter att ha blivit omplacerad till ett bemanningscentrum, inte erbjöds vikariat som sina kollegor. DO uppger att landstinget i enlighet med föräldraledighetslagstiftningen agerat korrekt. Det längre vikariatet på ett år tilldelades den person som varit anställd längst. De kortare vikariaten har arbetsgivaren rätt att tilldela dem som kan närvara. Det vill säga, den person som finns tillgänglig får förtur mot en föräldraledig förälder. Okey, nu vet vi det, åter till poolen som skriker efter mig. Peeeeter kom och bada! Javisst så, Hade´bra på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar