lördag 31 juli 2010

Sur-pölsa och Glad-Eslöv


En vält ICA-lastbil på väg 70 utanför Hedemora igår var besvärlig att bärga enligt polisen i Dalarna. - Den var lastad med pölsa och blodpudding, säger de. Undrar om det varit enklare med korv och ost och.. samma toakö för alla kräver oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (S). Vidare att inrätta kommunala HBT-boenden och ett specifikt borgarråd som hanterar HBT-frågor i Stockholm men.. undertonen blir tydlig och är tråkig: hbt-personer kan inte leva på samma sätt som vi andra eller ens tillsammans med oss andra, de måste hela tiden behandlas som en enskild grupp med helt andra intressen än övriga samhället. Just detta är egentligen bekymret och problemet i sin kärna. Överfokusering, politisering och alla, ALLA ska bidra och göra något och visa det. Gärna övertydligt och med kraft. Ju mer ju sämre blir det i detta och andra fall. Vissa saker ter sig hyffsat naturligt och blir bara bättre och bättre men om man gör dessa björntjänster får det inte bara ett löjligt skimmer utan folk blir förbannade. Därför skriver jag ihop detta med en lastbil med pölsa som vält. Skulle faktisk kunna skriva vissa av MSB;s så kallade satsningar också här. Politiskt korrekta pölsafunderingar i ett slags... clownattacker. Jo jag känner en och annan med röd näsa som största merit i sitt åldrande CV men när ska de kommas på och när får sunt förnuft lite utrymme?

Ett steg fram för organisationen eller personen, i etablissemanget, men flera tillbaka för verksamheten, de som det borde satsas på. Korven har två ändar och ätes inte från mitten och ska det vara så svårt att hantera frågorna i ordning och låta vissa saker bara vara då de löser sig själva och om inte, med bara lite hjälp. Lite puffar och kanske rent av obemärkta. Många skrattar, andra tar sig för pannan och några blir frustrerade idag och förlorarna är.. ?
Just det, de som skulle ”hjälpas”.

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100729/ESLOV/707299939/1057/*/brandkommission-ska-hitta-pyromanerna kan man läsa att en speciell brandkommission har tillsatts för att klara upp den senaste storbranden i Eslöv, och förhoppningsvis även de tidigare. Sju poliser avdelas för att enbart jobba med detta. Utöver detta har Eslövspolisen fått resurser för och tillsatt en extra patrull som redan cirkulerar ute på stan under kvällar och nätter. Kommunen har utökat antalet väktare på nätterna och även andra kommunanställda som jobbar nattetid är inkopplade, till exempel inom socialtjänsten. Man har även tillsatt ett antal stadsvärdar bland de sommarpraktiserande ungdomarna, som är ute på stan kl 20-03. De skall bidra med en positiv närvaro, men även ha uppmärksamhet på annat. BRA Eslöv, lycka till, jag är imponerad, och trött. En dags spikande till ända och början på en ny. Nyss.
Men jag ska sova lite först, gonatt och hade´bra på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar