måndag 14 juni 2010

Vi har problem med ..


Vi har problem med lokal lönesättning var en av frågorna men..
De stora: Att vinna valet för de rödgröna. Öka antalet medlemmar i Kommunal. Utveckla välfärden. Förändra den ojämnställda arbetsmarknaden och de ojämlika arbetsvillkoren. De fyra utmaningarna, och i den ordningen, listade Annelie Nordström (fd Hellander) när hon avslutade sin första kongress som Förbundsordförande.

Hon fick svar direkt av signaturen USKa; -Kommunal är en facklig medlemsorganisation för löntagare. Inte ett politiskt parti, politiska frågor finns det andra folkvalda som ägnar sig åt. Bra rutet kan jag tycka. I kommunalarbetaren kan man läsa att partisympatiundersökningen som de låtit SCB göra på kommunalare som jobbar för kommuner och landsting visar att S skulle få 55,1% och att Alliansen 24,1%. Kan man säga att minst en fjärdedel av Kommunals medlemmar tycker att prioriteringen är fel och har åsikter som USKan?
Vad vet jag och det är inte min sak och inte heller branschråden för i http://www.ka.se/index.cfm?c=93058 framgår det att Kommunals så kallade branschråd, som jobbar mer specifikt med olika yrkesfrågor, kan komma att försvinna, åtminstone i sin nuvarande form. Branschråden ska inte regleras i stadgarna beslutade kongressen och därför beslutades ej heller om någon kvalitetssäkring av uppdraget.

Annat var att procentavgiften till förbundet centralt höjs till 0,66 procent, medan avdelningarnas andel sänks, att kongressen beslutade att Kommunal inte ska verka för att lagstifta om arbetstid i en specifik bransch och avslog motionen om Ambulansförares arbetstid. Avslag fick också de motioner som föreslagit ett avgiftstak eller att endast grundlönen ska ligga till grund för avgiften avslogs av kongressen. I Förbundsstyrelsen är undersköterskorna i klar dominans med 6 personer utifrån yrkeskompetensen och från övriga grupper blev det 1 Skolvaktmästare, 1 Städare, 1 Vårdare, 1 Skötare, 1 Sjukvårdsbiträde och 1 Vårdbiträde.
Var är brandmannen? Vi har 15 stycken i vår Förbundsstyrelse.

Verkar som om det framgent är lika meningslöst att vara brandman eller ambulanssjukvårdare i Kommunal som deltagare i en Indisk Motorcykelparad. Och dyrt, som skall bli dyrare, och för mig är det ofattbart, men nu bär det iväg mot annat.

Nynnande, småleende, nyklippt och välförberedd till en förhandling där jag tror vi blir som Tyskland och motparten Australien apropå matchen igår. Allt annat än 4-0 till oss kommer jag ta personligt. Trallala.. Hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar