torsdag 10 juni 2010

Smoke and lightning


Steppenwolf sjunger i inledningen till filmen Easy Rider: ”Get your motor runnin’, head out on the highway. Lookin’ for adventure. And whatever comes my way” I sångtexten nämns också uttrycket "heavy metal" första gången: "I like smoke and lightning, heavy metal thunder" men det är egentligen inte det, som detta handlar om utan mer om Interschutz-mässan räknas som ”adventure”?

Absolut, och nöjd sitter vi nu strax på flygplatsen och försöker räkna ut hur och när vi kommer hem. Väl hemma ska kommande mötestider, visitkort och telefonnummer sorteras tillsammans med intryck från de senaste trenderna för att förebygga och släcka bränder, räddning och katastrofhjälp, toppmoderna fordon och utrustning, avancerade kommunikations och navigeringssystem och ……räddningsrobotar.

En stor publikfavorit på INTERSCHUTZ är den spektakulära tävlingen om titeln "tuffaste brandmannen i världen" men för att inte ta bort spänningen valde jag då att inte ställa upp, i år heller, och var och lyssnade på kvinnliga brandmän från Tyskland, Australien, Schweiz, Storbritannien och Sydkorea istället. Mycket bra. Mobila flodvallar och demonstration över släckning av flygplan och hur man släcker från motorcykel, alltså inte släcker en, utan från en, och så alla möten med andra fackförbund och mina gelikar. Letade förgäves dock efter fordonet på bilden då det motsvarar vad någon räddningstjänst i Sverige har i budget men tyvärr hittade jag inte just det. Mycket nu men nu, just nu, ska jag göra ett ryck och träffa lite fackliga branschkamrater och fixa klarhet i planerna på att komma hem istället för att blogga. Verkar klokt. Hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar