måndag 7 juni 2010

Behövs deltiden, nej säger Kommunal.


Hur mycket behövs deltidsbrandkåren?
När kostnadsminskningar krävdes föreslog deltidskåren att dra ner på bemanningen, vilket också gjordes. Nu vill räddningschef Per Cederlund utöka bemanningen igen. Kommunal har en annan syn på saken och menar att behovet av utökad bemanning inte är tillräckligt stor.

Vad vi anser om saken behöver jag kanske inte skriva men det känns lite märkligt att det ska vara så svårt att hålla ihop och se till helhet, operativ total förmåga, istället för bara till sin egen del. Därför önskar jag bara Räddningschefen lycka till och med stor respekt för det krävs mycket kurage "att göra om och tillbaka." High Five till Cederlund.

Är det möjligt att sätta "varningsflagg" på vissa patienter när de begär ambulans? Den frågan vill ambulansorganisationen i Växjö få svar på och vänt sig till Socialstyrelsen för att reda ut möjligheten till en form av register över våldsamma eller farliga personer; http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/personalen-har-trottnat-pa-hoten(1957262).gm
Relaterat i Göteborg fast i grupp mot grupp och en annan färg på bilarna, röda istället för gula; http://gt.expressen.se/nyheter/1.2014634/brandman-attackerade-i-frolunda och i Rosengård har det ”bara” varit oroligt; http://www.sydsvenskan.se/malmo/article894271/Stort-brak-i-Rosengard.html

Vad är det som händer och vart är vi på väg?
Detta går bara inte att tiga ihjäl och vart har alla "satsningar" tagit vägen? Svåra frågor och just nu har jag en enklare väg och är just nu på väg till Arlanda och hoppas pilotstrejkerierna inte ställer till det.
Och om, ja då ska jag bara sympati-le.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar