tisdag 1 juni 2010

Fredagsmys en mån..nä tisdag


Hehe och haha och ett kvitto på förtroende över att vi är på rätt väg och att man gillar vad vi gör och att förr-förra inlägget är relevant, kom imorse.

Mycket nu, och medlemsstatistiken från vår statistiker och analytiker damp ned i mailen. Räkna rätt kan han och nu har han nog analyserat rätt också då han säger att det är dags att vrida om och till våra mål. Först ska han ”kritiskt granskas” och helt klart finns saker på önskelistan som kanske kan göras tidigare eller mer.

Kul och vilken start på veckan. Avslutet på förra veckan gav en redovisning över att vår tidning, som aldrig förr sålt annonser, all time high, och kan det aldrig vara Förbundsstyrelsesammanträde någon gång så vi får lite övergripande beslut. Inte direkt som att vänta på tomten men det liknar i känsla.

Medlem i ……..Kommunal -vad kostar det?
Medlemsavgiften består av en grundavgift, som bekostar medlemsförsäkringar och a-kassa, och en procentavgift, som räknas på inkomsten. I tabellen har vi räknat med att heltidaren tjänar 23 000 kr i månaden och deltidsbrandmannen 5 000 kr i månaden. För deltidaren har vi satt avgiften för a-kassan till 0 kr. Enligt lag kan du bara tillhöra en a-kassa och vi utgår från att du som är deltidsbrandman tillhör den a-kassa som följer din huvudanställning.
Avgift i Kommunal Heltid RiB
Procentavgift 246 kr respektive 54 kr
Försäkringar totalt
- Hemförsäkring
- Fritidsförsäkring inkl barngruppliv
- Kompletterings-TGL
- Inkomstförsäkring
- Gruppsjukförsäkring 84 kr
A-kassa 144 kr respektive 0 kr
Summa för heltid 474 kr och för deltid 138kr

Källa: http://www.kommunal.se/Kommunal/Branscher-och-yrken/Raddningstjanst/Deltidsbrandman-Valkommen-till-Kommunal/Medlem-i-Kommunal--vad-kostar-det/

Lönesnittet för en heltidsbrandman enligt kommunalarbetaren 2009 var 25 800 kronor och för deltid 5000 kronor och med en procentavgift som medlemsavgift vet ni vad som händer med tillägg, övertid etc. Det blir inte billigare.

Får man valuta för de pengarna är det helt rätt att vara medlem i Kommunal annars finns det alternativ. Jag har på kort tid varit tvungen att avböja hjälp till ett antal oorganiserade, numera organiserade, men vi kan inte hjälpa dem på samma sätt med deras ärende ändå. Det är en säkerhet och trygghet att vara med, före, i BRF. Det inser de nya nu. Vill ni ha ett informationsmöte eller något liknade och står i valet/kvalet så hör av er och helst via mailen med lite kontaktuppgifter så planerar vi till det. Helt otvunget, vi säljer oss inte med tvång, i eller för något.

Medlem i ……..BRF -vad kostar det?
Heltid: 150 kronor i månaden
Deltid: 75 kr i månaden
Deltidsbrandman utan beredskap 250 kr per år
Brandvärn: 250 kr per år
Pensionär: 250 kr per år
Studerande: 72 kr per år
Stödmedlem: 250 kr per år

Källa: http://www.brandfacket.se/templates/BRFArticle.aspx?id=36 där det också står hur man gör om man vill bli medlem.

Vissa har bra tisdagar andra inte…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar