- Ska vi gå på bio eller kasta sten på polisen är en rubrik som härstammar från detta inslag. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3103&artikel=3713292 Tänkvärt, och/eller är det en reflex hos oss att förklara allt ofog med att den som gjort sig skyldigt till lagöverskridanden tillhör en svag social grupp, tex. ”Unga män med låg social ställning”? Eller är reflexen att hänvisa till
opersonliga krafter som att "Vår stadsdel är bortglömd" eller "Vi får inga jobb" etc. som gör att få eller inga lagförs? Eller är det lagarna som är felaktiga eller är det…
Det ÄR svårt detta och ett inlägg i Svenska Dagbladet http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/varfor-vill-nagon-stena-brandman_4854177.svd har en liten annan vinkel och det är bra att det rörs om i detta och att ”folk utifrån” reagerar. Också. Man måste ta hänsyn till den socioekonomiska situationen i de berörda områdena, visst, men passa sig noga för att ge frikort till att man får bete sig hur som helst och slippa personlig juridisk och moralisk skuld. Jag kan tycka det är lite väl mycket frikort och
en sten mot en brandman är en sten för mycket och har funnits inskrivet redan sen den första Genevekonventionen. Den första, och utgör grunden i hur hjälpande personal skall behandlas.
Fatta och gör något, alltså mer än att plocka bort gatstenarna eller är den ”svenska modellen” överordnad även här?
http://copyriot.se/2010/06/09/rinkeby/ skriver en del om politiska beteende i detta men vad gör då BRF mer än gnäller? Två stora projekt och ett antal skrivelser och uppvaktningar och nu är strax vårt omtag i detta klart. Kommunals dito torde också var på gång och vi, dvs VI, samverkar gärna för detta angår hela branschen och borde stå över alla interna trätor. Också.
Nu ska gräsmattan klippas och här har det faktiskt effekt att plocka bort stenar. Hörs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar