tisdag 18 maj 2010

Så blir din nya lön


Så blir din nya lön har Kommunalarbetaren försökt bena lite i det avtal Kommunal slutit. Detta är alltså inte RiB:en, vi håller på fortfarande och det är en besvärlig tid att förhandla i och det tycker jag nog syns i AB:t.

Parterna enades om att kostnaderna för arbetsgivarna blir 3,85 procent på två år.
(1.925%/år)(med grundlöner med i snitt 970 kronor i månaden motsvarar 4,65 procent på två år och det kommer bli intressant att se den uträkningen i praktiken sen.)
Hur mycket din lön kommer att höjas är omöjligt att säga idag, sägs det, och alla anställda är bara,(en freudiansk felskrivning av tidningen?) garanterade 100 kronor mer från och med april i år och lika mycket 2011. Allt räknat på heltid. Resten av avtalspengarna läggs i kommun och landstingspotter och fördelas sedan ut genom individuell lönesättning. Det finns dock undantag där kommunens pott fördelas gruppvis genom lokala förhandlingar med facket.
Jo då jag har Bilaga E också och där bör ni nog prata med era förtroendevalda Kommunalare hur de tänkte och tänkt sig i tex. arbetstiden. Inga stora förändringar men åt fel håll. Fel håll ur ett brandmannaperspektiv är i dubbel eller trippelbemärkelse och kanske vad bilden beskriver, en illusion, men kommer väl att benas ut så småningom.
Mera sen nu är det annat för dörren, i enkel bemärkelse, dvs ett besök.

1 kommentar:

  1. Bilaga E förändringar åt fel håll skriver du. Hur menar du då?

    /Heltidsbrandman, ännu i kommunal.

    SvaraRadera