torsdag 6 maj 2010

Prostitution


..väcker kanske er uppmärksamhet men det kommer sist i inlägget. Man har väl gått skrivkurs. Tyvärr glömde de hur man skriver kort så som vill gå rakt in i att Peter Bergh har prostituerat sig kan hoppa till näst sista och sista stycket.

Tidningar och bloggar är fyllda av ”Grekland”. Vad och vilka demonstreras och strejkas det för i Aten? I helgen tvingades den grekiska regeringen att gå med på hårda nedskärningar i utbyte mot massiva nödlån från EU och IMF på 110 miljarder euro under tre år. Bland åtgärderna som regeringen gick med på finns slopandet av en 13:e och 14:e månadslön för offentliganställda och höjd pensionsålder. Är arbetsvägran adekvat i ett läge där de lånat pengar för att pensionera sig vid 53 års ålder och fått 14 månadslöner/år? Grekerna är kända för sina matematiker och filosofer, men jag förstår varken logiken eller matematiken och måste nog läsa in mig och lyssna mer på detta för att förstå och då bägge sidorna av medaljen. En bank i centrala Aten har stuckits i brand av demonstranter. Tre personer uppges ha mist livet och minst fem skadats. Ytterligare tjugo var instängda i den brinnande byggnaden men kunde räddas. Av brandkåren, eller är de med i demonstrationen? Nej enligt vad vi fått besked om och på nyheterna igår såg man också hur de släckte. En egen brandbil. När får vi personskador eller döda vid ”olika demonstrationer” och jag tänker då närmast på Malmö och Rosengård?

Lite så är mitt jobb, att först skapa en uppfattning som grundar sig på så mycket fakta som möjligt, krydda med lite känslor och tankar relaterat och sen driva frågan utifrån en strategi och ett scenario. Hur såg det ut och hur blev det i X-stad och vilka ”motkrafter/argument” fick vi i y-byn och vad kan vi förvänta oss här? Vem och vilka finns på andra sidan bordet och vad kan de rimligen om detta och om relaterat och vad har de för bakgrund/utbildning, stått för och gjort tidigare och vill de något annat än just ”bara” detta. Vill vi det och i så fall vad och var någonstans är vi beredda att sälja frågan i en överenskommelse ala´vinna-vinna konceptet och vad krävs för att denna fråga ska hamna i strid och vilka konsekvenser får det för just denna lokala förhandling och fortsättningen i denna region eller, är det viktigare att ta striden här istället för centralt och/eller omvänt. Finns det liknade frågor internationellt och kommer vi i så fall kunna nyttja dem och omvänt och påverkar, ”till och med”..kanske Grekland oss?

Japp! Vänta ska ni få se och kom sen inte och säg att ”den svenska modellen” är så svensk och fast i strukturerna att det inte har betydelse att vi tillhör EU eller vill vara och är i de globala samfunden. Jag pratar inte om det självklara rent och rakt ekonomiska som kronan vs euron eller bathen utan om rätten att organisera sig och var frågorna avgörs. Om det blir en RIKTIG strid. Vi kan inte bara ibland, om det passar oss, ”vara med” och allt fler inser det utanför våra gränser och BRF blir alltmer ”en fläck på sveriges banér”. Sverige är en del i det allt som sker globalt, i smått eller stort, men vi blir alltid påverkade. Av tex Grekland och även på oväntade sätt. (Ett ”oväntat sätt” är att vår ordförande bygger sommarstuga nu vilket inspirerat min hustru till att jag ska bli klar med vårt hus någongång eller helst nyss.. Tack Ankan. Tack så….)

Jag återkommer längre fram med facit, om ett par månader eller två år och då handlar det om BRF:s arbete i Bryssel relaterat till ”Grekland” som tips till undrande centrala motparter. Ett annat tips är alla möten som kommer att ske under brandmässan i Leipzig och varför är en BRF:are just nu på Island, en annan väntar USA-besök och en tredje försöker förstå Irländsk engelska. Dåliga tips och det är just meningen det men det börjar bränna till. Igen, och olyckligtvis kanske under spurten i den svenska valrörelsen.

Vad vet vi, vi äger inte frågan själva men min mailadress hittar ni på webben om ni vill prata, förbereda er eller ha stöd och tänker ”gå till val” oavsett lokalt eller till riksdagen. Jag tror det kan finnas förutsättningar för samverkan så slipper ni ”vänta och se”. Vi är ju en helt o-politisk organisation som stöder de som stöder oss och i regnbågens alla färger och vi ägnar oss ”bara” åt sakfrågorna och räddningstjänsten. Förenklat uttryckt. Flera politiker har redan tagit chansen till ”borgfred” ala´ "What happens in Vegas, stays in Vegas," och till BRF är ju alla välkomna.

Ta chansen och boka en Förhandlingschef "on eller off-record”. Jag är till salu och har både jeans och kostym, kan spreta med rätt finger när jag dricker kaffe, om jag behöver, och älskar mosbrickor fast jag inte behöver eller absolut inte borde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar