lördag 22 januari 2011

Sanslöst smaklöst..


Kraftigt höjda politikerarvoden - Gävle - www.arbetarbladet.se

..och vad säger man? Kanske detta kan vara en början då detta inlägg är det fjärde i raden och här är tre tidigare:
http://brf-peter.blogspot.com/2010/04/lill-napparna.html
http://brf-peter.blogspot.com/2010/08/lon-formodan.html
http://brf-peter.blogspot.com/2010/10/elefanten-sonja-och-ett-kommunalrad.html

Han förlorade valet och blev oppositionsråd till igår. Då valdes han till ordförande för Region Gävleborg och hoppade av det uppdraget för det nya. Hans partikamrat, och ordförande i den nya valberedningen och pensionerat landstingsråd från samma Hudiksvall, höjde arvodet från 75 till 90% av en riksdagsmannalön. De 50 400 kronorna var väl mer än oppositionsrådslönen eller så var det en "ny utmaning". Vad vet jag men oavsett är det fullständigt barockt tycker jag och det ger en smak av ny-adel och okränkbarhet. "- Vi gör som vi vill så håll tyst på er för ni fattar inte bättre."

Jo det gör vi och gissa om folk är förbannade och spär detta på politikerföraktet? Jag kan bara svara för mig själv och det räcker med två ord; sanslöst smaklöst, men det är inte över än för folkets dom är hård och skonigslös och sällan läser man så hårda ord i kommentarsfälten som nu i lokalpressen. Region Gävleborg är ett samverkansorgan mellan Gävleborgs kommuner och landstinget som jobbar för att driva den regionala utvecklingen. Grattis, och med den här starten tror jag ni har lika stor chans i det här uppdraget som en kylskåpsförsäljare på Nordpolen.

Det handlar om sunt förnuft och sen är det normalt, att allt som några verkar sakna; utbildning, kompetens, ansvar, faktiska arbetsuppgifter och likande parametrar som faktiskt styr en lönesättning, i det verkliga livet, alltså arbetslivet. Här misstänker många, i princip alla utanför politikerkretsen, kompisskap och politisk broilerverksamhet. Det är lätt att misstänka det, kanske rent av uppenbart att det blir så och åter, sanslöst smaklöst, att så mycket skattepengar går till gökungar.

Avslutar med ett citat från Winston Churchill 1874-1965 som känns relevant; -Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden.
Jag är otroligt orolig för demokrati- och de politiska processerna och den totala avsaknaden av takt och ton och att man inte ens försöker visa att man bryr sig om vad andra, vanliga människor, kan tycka och tänka. Fullständigt negligerar i många, många fall och snart har kanske denna politiker har mer inlägg från mig än Räddningstjänsten i Syd. Sisten släcker lyset! Hade´

En länk till; http://helahalsingland.se/hudiksvall/hudiksvallc/1.2673708-politiker-hojde-sina-arvoden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar