söndag 23 januari 2011

Ett halvårs annonsering, 873 938 kronor, gav en liten doktor


Ett halvårs annonsering gav en ny läkare - Sundsvall - www.st.nu och lite kommentarer postad av: Samma ag i 15år, 16:07, 22 januari 2011 Den ag såsom nuförtiden reducerar läkarens inflytande i vårdkedjan till en ren vårdtekniker. Får då finna sig i att läkarna slutar. Läkare vill ha bättre helhetskontroll över patientens och sin egen situation. Det blir då mer effektivt för dem båda och även ag i slutänden. Den Ag som vågar bryta detta mönster av lekmannaterror som finns idag, skulle sannolikt se en bättre, billigare och effektivare vård. Samt en vändning till positiv rekrytering. Idag kan endast skithög lön kompensera för skitledning, dåligt arbetsklimat och den frustration som finns inför de ineffektiva administrativa dumheter som bara leder till onödig byrokrati.
Ett sjukhus i kris, och det innebär ett system i kris. Vad säger SoS som granskar sjukvårdens olika så kallade system? Vilket är systemfelet och hur korrigeras det? Men SoS tiger, dom som jobbar där får ju betalt i alla fall.... Ingen är ansvarig...allt beror ju på system och systemfel. Om inte SoS klarar att se vad som är systemhotande brottslighet så bör SoS läggas ner.


Här jobbar alltså "sjukhusdirektören Sigbjörn" som jag skrivit några gånger om och han har fullt sjå med sina "fallskärmar" nu. Inte bara han kanske; http://st.nu/opinion/debatt/1.2646240-ar-det-inte-dags-att-omforhandla-sigbjorn-olofssons-avtal-
Sen skrev jag om kamraten Åke som fick nog och slutade också och naturligtvis kommenterar Sigbjörn och tycker att Chefsläkarens kritik är obefogad. Enligt honom är det tvärtom - sjukhuset arbetar mer systematiskt med patientsäkerhetsfrågorna i dag jämfört tidigare. Kan visst vara så beroende på vad man hade tidigare.. men, frågan är vad man har idag och i jämförelse mot andra och inte minst mot lag och föreskrift.
Behöver jag ett par skor blir jag inte mycket hjälpt av en sko, eller?

Varför skriver jag om Sigbjörn har en del av er kloka läsare räknat ut och det handlar inte bara om ett egenintresse av sjukvård och att jag har kamrater även inom den utan att den i mycket liknar uppbyggnaden och strukturen inom kommunernas och räddningstjänstens verksamhetsfält. Socialstyrelsen skulle kunna vara MSB, landstinget är kommunen, Sundsvalls sjukhus är Räddningstjänsten i..och inte minst, finns det Sigbjörnar som chefer och liknade politiker inom vår sfär som i hans och deras? Hehe, eller mer gråt och tandagnisslan, för svaret är självklart; JA! Hur kommer det då att gå för "vännen Sigbjörn" och hur har resan varit för hans medarbetare,ledningsgrupp-er, politiskt ansvariga, för skattebetalare/uppdragsgivare/patienter och vad blir facit och hur mycket har det då kostat i både förtroende, ekonomi och politiskt tabernakel och hade man kunnat göra något annat, tidigare? Inte både kunnat utan borde tror jag svaret blir och då innebär det också konsekvenser för flera i hans närhet och inte minst ovanför. Helt i onödan för att man tror att har det gått förr att lägga tillrätta och jag är oanstastbar och vadå, ansvar. Här tror man fel. Punkt. Faller-en-faller-allan-lej är det som måste börja råda och många många röster höjs för att få slut på detta beslutande utan ansvar förom man då tillåter en organisation i kris och i full turbulens med att 100%-igt stödja en person, en sida och ensidigt lägga sina ägg i en enda korg..ja då är det enkelt om då "en Styrbjörn" visar sig vara roten eller en av rötterna till det onda.

Visste ni föresten att om man rakar av den vita pälsen från en isbjörn blir den svart? Hörde det på radion häromdagen och tänkte direkt på Kapten Klänning. Hur det kan bli och hjärnans vindlingar är svårförstådda ibland. Eller inte. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar