tisdag 4 januari 2011

Bocken gör Gävle bäst i världen..vid nyår


Bocken gör Gävle bäst i världen - Gävle - www.arbetarbladet.se

Visste ni att jag tillbringade nyåret på världens bästa plats att tillbringa ett nyår på? Inte jag heller och jag är sådär imponerad men nyhetsportalen American Online (AOL) har listat världens tio bästa plaster att fira nyår på och Gävle tog hem förstaplatsen. Före platser som till exempel Central Park i New York mfl av mina självklara favoriter. Sen påstår man att det är spänningen runt vår Julbock som fällt avgörandet och trots att jag lusläst artikeln på nätet såg jag inte mitt namn eller Brynäs IF någonstans så jag är.. skeptisk.

Man kan bli det över nyheter, skeptisk, och den 30/11 skrev http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8202957.ab om svallvågsolyckor med inblandade utryckningsfordon och inte mycket väsen blev det i och om detta välkända faktum. Förrän i förrgår. Då skriver de flesta medier om det och även de stora drakarna. Flockbeteende eller ett smart pressmeddelande eller… Men oavsett är nästa ”stora fråga” något jag skrattat en hel del åt och då menar jag främst kommentarerna och partikamraternas försök att förklara och rättfärdiga.

Straffskatt på överviktiga? Och hur många kände till Stefan Hanna (C) före detta utspel och vad hade tex. partikamraten Fredrick Federley varit om han inte ”stuckit ut” ? Nu tycker även Fredrick att detta inte är acceptabelt utan att Hanna förnedrat och häcklat människor och avslutar han: ”-Det finns all anledning för partiet att fundera över om han är en tillgång eller belastning.” Visst, naturligtvis är han också anmäld till JO och har gjort en ”pudel” och partiledaren Maud Olofsson vill inte kommentera. Men fd Kommunalrådet och partikamraten som Hanna efterträdde har en egen teori; ”-Jag hoppas bloggen blivit kapad…” Det är stor humor när ordentliga och politiskt korrekta människor går så snett. Ett så dåligt underbyggt inlägg och att vara så fel ute kan inte vara annat än något annat än vad det ser ut att vara. Hoppas man..Sen har man grävt fram tidigare inlägg som beskriver bland annat att konstnären Lars Vilks inte bör omfattas av yttrandefriheten, att bidragsfuskare ska få skämmas i hyenadräkt och att flyktingar är våldsbenägna. Att något han kallar det svarta hålet kommer att ”suga ur all energi ur sin närhet och består av ”andelen vuxna som försörjs av andra” och har han skonat pensionärerna? Icke. Nästan allt som inte får nämnas utan att vara ordenligt påläst, förankrad och som är karriärshämmande och nästintill ger ett politiskt självmord berörs. Planerat och medvetet eller klumpigt och obetänksamt? En politiker av denna dignitet är inte helt plötsligt bara klumpig tror jag och funderar vidare i syftet med detta och:

Vänder man på frågan och i ett annat ”facit” så kostar människor som väljer att röka och människor med kraftig övervikt det offentliga mer under sina tidiga år. Men eftersom de människorna också valt en ohälsosam livsstil så är snittåldern mycket lägre och totalkostnaden för äldreomsorg, pension och vård senare i livet mycket lägre. Enligt institutet för hälsa i Nederländerna kostar en överviktig person genom livet 2,4 miljoner kronor i genomsnitt, medan rökare kostar 2,1 miljoner och de riktigt hälsosamma 2,7 miljoner kronor. I enlighet med Hannas argumentation om att det är kostnaden för det offentliga som ska avgöra hur mycket skatt man ska betala så är det med andra ord de som går på gym fem gånger i veckan och har bönor och kosttillskott som huvudföda som ska beläggas med extraskatt. Ju mer man tränar och dessutom får man betala… Eller nått. Att inte träna blir lite av skattesmitning och sen är det mer skatt på tobak än groddar och det är inte avräknat eller kanske man skulle skriva.....bort-bantat, och hur reglerar man det? Det tänkte nog inte Hanna på. Heller. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8360257.ab

Vad gränsen för överviktighet går om det baseras på BMI och om ambulanssjukvårdens tester med en normalvikt på 80 kilo + en bår som väger 35 kilo håller eller om det föranleder nya gränsvärden för deras ASA-tester nämns inte? Kommer väl sen när sådana som jag i facken får fundera ett varv och visst är det roligt med ytterligheter?

Går det bra för Trafikverket och SJ? Strax före klockan tre natten mot måndagen stoppades bärgningen av det kraschade tåget på Malmö C. En av de bärgade vagnarna spårade ur och blockerar nu Malmö Övre. Nu planeras ett försök att skjuta tillbaka vagnen till spår 7 så att tågen åter når ankomsthallen… och sen då?
Och appropå sen, ett signalfel gjorde det omöjligt för tåget från Luleå att åka vidare och passagerare och tåg blev stående i trakterna kring Örnsköldsvik. - Folk sov, förhoppningsvis har de inte märkt så mycket under natten, säger Ann-Katrin Backlund vid SJ:s pressjour. Nä kanske det är så Ann-Katrin men säkerligen sen när de tror sig vakna vid Stockholms central på morgonen och får reda på att de har 7-8 timmar kvar dit. Ibland och faktiskt för det mesta, om vi skriver vardagstrafik med SJ, är det målet och inte resan som är det väsentliga. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar