torsdag 6 januari 2011

Paolo Roberto om Feminism



Döda fåglar även i Falköping - DN.SE och räddningstjänsten? tog beslut om avspärrning och hanterade detta. Okey och det är ju så det är och blir när något-vad-som-helst-och-man-inte-vet-till-sig-sker. Sista utposten på något sätt i alla lägen och man vet redan innan att "de löser uppgiften".
(Om det inte är en fågel och den är en svan eller om det är fågelns fiende katten, och den sitter i ett träd...)

Morgonsur skrev: Vad som är riktigt, riktigt intressant i detta klipp är egentligen inte vad Paolo Roberto säger eller tycker – utan journalistens sätt att hantera vad han säger. Alla som umgås med breda lager människor vet att Paolo Robertos åsikt mellan skål och vägg inte är direkt ovanlig. Den är dessutom inte helt ogrundad eller märklig på något sätt. Kort sagt är det något som många i ‘verklighetens folk’ tycker – och måste få tycka. Det står envar fritt. Paolo Roberto framför inte denna åsikt på ett särskilt aggressivt eller otrevligt sätt. Trots detta kommer hans åsiktsförseelse så oväntat att programledaren närmast tappar fattningen. Så till den milda grad att hon blir upprörd och omedelbart vill byta samtalsämne.
Varför?
Jo, Paolo Roberto framför en ‘otillåten’ åsikt utifrån den politiska korrekthetens kvävande konsensus. Det är ju – fråga mig inte hur och av vem dessa beslut fattas – bestämt vad man skall tycka offentligt i den här frågan, och att vi alla är överens om den saken. Och när vi är överens om något i Sverige är vi ju uppväxta och fostrade i att alla som avviker från konsensus obönhörligen måste lida av något man kan ställa en medicinsk diagnos på.


Jag har flinat och lyssnat och flinat igen flera gånger förr åt detta och nu igen för det är svårt för en del att hantera ”olika”... åsikter. Sen kan man ju förstå varför Paolos politiska karriär inte riktigt lyfte. För ni kommer väl ihåg att han försökte? Förgäves. Jag är övertygad om att han vet varför och dessutom vem som ytterst stoppade det. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar