”Domstolar tystar medvetet ned hot och trakasserier” - DN.seKan kanske vara något som får fart på inte bara debatten utan att det konkret händer något. Om man läser med "räddningstjänstögon" känns mycket igen ur Monica Nebelius debattartikel och har man lite fantasi och tänker nått steg till och även läser mellan raderna ännu mer. Några stödmeningar kanske;
Öppen och ärlig diskussion. Huvudinställningen i de fall som jag kommit i kontakt med är att incidenter skall tystas ned och att den information som lämnas till allmänheten är sådan att det inte skall vara möjligt att egentligen förstå vad som inträffat. Det sopas under mattan. Detta förhållningssätt leder till att man inte kan skapa sig någon uppfattning om omfattningen av hot och trakasserier och att diskussioner som skulle kunna motverka problemet inte kommer till stånd. Dessutom blir resultatet att villkoren för dem som drabbas inte förbättras eller förändras.
De praktiska problemen på arbetsplatsen är min arbetsgivares. Ur ett arbetstagarperspektiv är det också självklart att man måste ha sin arbetsgivares fulla stöd. Ett växande problem som rör de grundläggande delarna i vårt demokratiska samhälle.Vi som arbetar – är enskilda som lever vanliga liv och vi reagerar på samma sätt som andra som utsätts för hot och trakasserier. Med rädsla, oro, ilska och vanmakt. Vissa reagerar mer och vissa reagerar mindre, men alla reagerar och alla blir påverkade. Hur bör detta bemötas och hur vi skall förhindra att det ökar i omfattning. Det är en diskussion som bör präglas av öppenhet och ärlighet. Hot och trakasserier kan aldrig accepteras. Vilka sanningar och om de kommer från detta håll är de kanske mer sanna så här gäller det att vara vaken och hänga på. Vi har redan gjort det och förhoppingsvis blir det flera för detta bör vi gemensamt driva över alla gränser och normala låsningar i ett teamwork. Nu är det en anna vakenhet som gäller och det handlar om att hålla ögonen öppna till morgon-morgontåget kommer och tar mig söderut.
hade´
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar